Довженко-Центр ініціював вечірку волевиявлення

Довженко-Центр ініціював вечірку волевиявлення

10 Листопада 2022
1655
10 Листопада 2022
19:39

Довженко-Центр ініціював вечірку волевиявлення

1655
Цієї суботи о 14-тій запрошують всіх, хто любить кіно і хоче долучитися до збору коштів для аеророзвідників.
Довженко-Центр ініціював вечірку волевиявлення
Довженко-Центр ініціював вечірку волевиявлення

Команда Довженко-Центру проведе акцію у форматі вечірки волевиявлення.

«В умовах воєнного стану заборонені мирні зібрання. Ми знаємо, що ви чекали на акцію протесту. На жаль, на вулиці ми її провести не можемо. Тому, запрошуємо вас в Довженко-Центр на вечірку волевиявлення!», — йдеться у запрошені на подію у фейсбуці.

У програмі гіпнотичний діджей-сет Lucid K, фільм «Прощавай кіно!» (1995), вільний мікрофон.

На події триватиме збір коштів на зимове спорядження для Групи Адама – підрозділу аеророзвідки, до якого входять кінематографісти об’єднання «Вавилон’13». 

Співробітники пояснили, чому обрали для показу саме фільм «Прощавай, кіно» документаліста Ізраїля Гольдштейна:

«На початку 1990-х режисери документального кіно займалися фільмуванням масових акцій протесту на вулицях українських міст, а тепер самі змушені організовувати демонстрації, щоб отримати змогу знімати фільми.

Брак фінансування та будь-якої державної підтримки змусили ветерана української документалістики Ізраїля Гольдштейна стверджувати: «Влада не дає нам знімати, бо боїться, що за кількадесят років глядачі наших фільмів могли б запитати: а хто тоді був начальником, що довів людей до такого?».

На початку 1990-х ідеологічна та пропагандистська функції неігрового кіно виявились непотрібними новому суспільству. «Критична» хвиля української документалістики завершилася одним із найбільш парадоксальних «кіно про кіно» – фільмом про те, як кіно перестає існувати».

Нагадаємо, сьогодні, 10 листопада, в приміщенні Довженко-Центру пройшов обшук. Служба безпеки України, представники прокуратури й поліції затребували перевірку документів у з метою встановлення зв'язків колишнього гендиректора Центру Івана Козленка із фірмою-забудовником, що працює на ділянці поруч із Центром. За даними співробітників, СБУ вилучила печатку Центру, що не було передбачено ухвалою слідчого судді.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1655
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду