detector.media
03.11.2022 17:49
«Слідство.Інфо»: нова очільниця «Довженко-Центру» практикує гіпноз і пише про кінофобію
«Слідство.Інфо»: нова очільниця «Довженко-Центру» практикує гіпноз і пише про кінофобію
Фірми, пов'язані з Юлією Каждан, фігурують у кримінальних провадженнях.

Новопризначена виконувачка обов’язків директора «Довженко-Центру» Юлія Каждан не має досвіду роботи у сфері кіно. Вона працювала у сфері бухгалтерії, заснувала кінологічний центр та практикує гіпнотерапію. Про це йдеться в публікації «Слідства.Інфо».

«Останній рік жінка у соцмережах активно пропонує консультації з гіпнотерапії та психосоматики, — розповіли журналісти. — Зокрема, у її психологічному блозі можна прочитати про "кінофобію" — страх перед собаками», — пишуть журналісти «Слідства.Інфо».

На сторінці у Instagram нова очільниця «Довженко-Центру» позиціонує себе як фахівчиня з роботи з емоціями і обіцяє «глибинне опрацювання вашої проблеми». Вона також називає себе «кризовим психологом» (нагадаємо, на сайті Держкіно Каждан назвали «кризовим менеджером»). Першу публікацію у цьому профілі блогерка зробила 14 липня 2021 року.

Як з’ясувалося, фірми Каждан фігурували у кримінальних провадженнях. У 2005 році Юлія Каждан стала засновницею ТОВ «Юридична фірма "Каждан та партнери"», що працює у сфері бухгалтерського обліку й аудиту. До осені 2012-го Каждан була власницею і керівницею компанії. Після цього фірму переписали на мешканця міста Мукачево Закарпатської області Вілмоша Деме, який залишається власником і керівником донині. У 2007–2011 роках фірма декларувала виручку в обсязі від близько 9 до 19 мільйонів гривень. Ця фірма фігурує у кримінальному провадженні від 29.05.2015 щодо зловживання владою або службовим становищем. Як випливає з матеріалів судової ухвали, впродовж 2012 року (до вересня) Каждан залишалася її власницею.

Крім цього, Юлія Каждан разом зі своєю сестрою Яніною стала співзасновницею ТОВ «Консалтингова компанія "Глікберг та партнери"» у 2011 році. Пізніше власником і керівником фірми став Михайло Петрович Косенко. Змінилося й місце реєстрації. За даними YouControl, у 2013 році фірма мала до 24 мільйонів гривень виручки. 9 квітня 2014 року слідчий з управління фінансових розслідувань намагався через суд отримати доступ до бухгалтерських документів «Консалтингової компанії "Глікберг та партнери"» у справі про ухилення від сплати податків, але суддя йому відмовив. На той момент власницями фірми були сестри Каждан. Невдовзі власником став згаданий Косенко.

Журналісти «Слідства.Інфо» попросили нову керівницю «Довженко-Центру» прокоментувати її призначення. Юлія Каждан кілька разів повторила телефоном, що зараз не може говорити. У той же час інша журналістка сайту подзвонила Юлії Каждан і намагалася записатися на сеанс гіпнозу. Їй Каждан приділила 12 хвилин часу з детальним поясненням своїх методів роботи та записала на консультацію. Обидві бесіди відбулися у робочий час новопризначеної керівниці «Довженко-Центру».

Нагадаємо, 2 листопада у Держкіно повідомили про відстороненння Олени Гончарук від виконання обов'язків в.о. генерального директора «Довженко-Центру» за результатами аудиту. Гончарук залишається на посаді керівниці Музею кіно «Довженко-Центру». Також Держкіно оголосило про призначення нової виконувачки обов'язків гендиректорки «Довженко-Центру» — Юлії Каждан.

Представники «Довженко-Центру» заявили, що керівництво Держкіно на чолі з Мариною Кудерчук систематично підриває репутацію сталої інституції з міжнародним ім’ям, яка робить вагомий внесок в культурну дипломатію, публічно ганьбить колектив Центру, знецінює його роботу з українською кіноспадщиною, безпідставно звинувачує в бездіяльності, неефективному управлінні та неналежному виконанні обов'язків.

Повідомлення про те, що «Довженко-Центр» очолить людина, яка не знайома зі специфікою кіносфери, спричинило бурхливу реакцію у соцмережах. За ці два дні дописувачі встановили рекорд із мемів. Найбільше жартували щодо зв'язку Юлії Каждан із кінологією. Зокрема, кінопродюсер, засновник кінотеатру KINO42 Ілля Гладштейн зазначив: «Думаю, призначення кінолога керівником Довженко Центру не випадковість, а свідома дія. Більше того, той, хто приймав це рішення, імовірно, був обізнаний з історією призначення коня Калігули сенатором».

Фото з сайту «Слідства. Інфо»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY