Команда Довженко-Центру вперше зустрілася з Юлією Каждан

Команда Довженко-Центру вперше зустрілася з Юлією Каждан

8 Листопада 2022
3573
8 Листопада 2022
12:26

Команда Довженко-Центру вперше зустрілася з Юлією Каждан

3573
Новопризначена кризова менеджерка розповіла, що є засновницею кінологічного центру, однак не кінологинею. А гіпноз, говорить Каждан, — її хобі.
Команда Довженко-Центру вперше зустрілася з Юлією Каждан
Команда Довженко-Центру вперше зустрілася з Юлією Каждан

Новопризначена кризова менеджерка Юлія Каждан вперше зустрілася з командою Довженко-Центру на порозі біля входу до офісу. Всередину співробітники її не допускають. Каждан супроводжує заступник голови Державного агентства з питань кіно Максим Александров, який представив як нову тимчасово виконуючу обов'язки керівниці Довженко-Центру.

«Немає підстав вас пускати. Це не ваше робоче місце», — заявила від імені колег програмна менеджерка Довженко-Центру Маріанна Танська.

На зустрічі у присутності журналістів, знімальних груп телеканалів, Юлія Каждан відповіла на питання щодо свого призначення. Як вона розповіла, цю роботу їй запропонувала перша заступниця голови Держкіно Юлія Шевчук. «Я з нею знайома з 2003-го року», — додала Юлія Каждан. Співбесіду з нею провела голова Держкіно Марина Кудерчук.

Як уточнила  Каждан, відповідаючи на питання 5-го каналу, вона дійсно є засновницею кінологічного центру, однак сама кінологією не займається, практикує лише гіпноз. «Усе це моє хобі, і людям просто цікаво ставити таке в заголовки», — сказала вона, коментуючи публікацію «Слідства. Інфо» і «шквал критики в медіа і в соцмережах».

Каждан повторила повідомлення Держкіно, пояснивши що її призначено на короткий період, і як кризова менеджерка, вона має усунути недоліки, виявлені під час перевірки, та налагодити фінансово-господарську діяльність Центру. Участі у конкурсі на посаду генерального директора Довженко-Центру вона не братиме.

Колектив Довженко-Центру закликав Держкіно і Міністерство культури та інформполітики не знищувати Довженко-Центр і кіноспадщину України. Як сказала нещодавно відсторонена виконуюча обов’язки генеральної директорки Довженко-Центру Олена Гончарук, центр повернув Україні феномен українського кіно, а зараз у команди немає впевненості і розуміння, що буде з їхніми напрацюваннями надалі, і чи не відбудеться знищення Довженко-Центру. Інші присутні на мітингу, співробітники центру, представники кіноіндустрії та сфери культури, в емоційній формі висловили недовіру Держкіно і незгоду з рішеннями державного агенства.

Максим Александров  закликав до конструктиву та кілька разів піовторив, що команда Довженко-Центру мала би пропустити Юлію Каждан до будівлі, аби ця розмова відбулася на робочому місці. «Тим більше, в таку погоду», — додала Юлія Каждан.

Команда центру заперечила можливість співпраці з Каждан. Обидві сторони обмінялися претензіями одна до одної. «Поки ми не побачимо планів діяльності Юлії Каждан, ми чинитимемо спротив», — сказала Олена Гончарук.

Нагадаємо, 2 листопада у Держкіно повідомили про відстороненння Олени Гончарук від виконання обов'язків виконуючої обов'язки генерального директора «Довженко-Центру» за результатами аудиту. Гончарук залишається на посаді керівниці Музею кіно «Довженко-Центру». Також Держкіно оголосило про призначення нової виконувачки обов'язків гендиректорки «Довженко-Центру» — Юлії Каждан.

Представники «Довженко-Центру» заявили, що керівництво Держкіно на чолі з Мариною Кудерчук систематично підриває репутацію сталої інституції з міжнародним ім’ям, яка робить вагомий внесок в культурну дипломатію, публічно ганьбить колектив Центру, знецінює його роботу з українською кіноспадщиною, безпідставно звинувачує в бездіяльності, неефективному управлінні та неналежному виконанні обов'язків.

Як з'ясували журналісти «Слідства.Інфо», Юлія Каждан не має досвіду роботи у сфері кіно. Вона працювала у сфері бухгалтерії, заснувала кінологічний центр та практикує гіпнотерапію. Фірми, пов'язані з Юлією Каждан, фігурують у кримінальних провадженнях.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3573
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду