Петиція про скасування реорганізації «Довженко-Центру» зібрала 25 тисяч підписів

Петиція про скасування реорганізації «Довженко-Центру» зібрала 25 тисяч підписів

14 Вересня 2022
1189
14 Вересня 2022
12:02

Петиція про скасування реорганізації «Довженко-Центру» зібрала 25 тисяч підписів

1189
«Передача колекції національного кіноархіву з високою репутацією у світі до фейкової установи – величезний удар нашій культурній спадщині та по міжнародному іміджу української влади, особливо під час війни, коли Україна у крові виборює власну ідентичність. Цей удар має всі ознаки зазіхання на національну пам'ять і може вважатися підривом державності та зрадою національних інтересів», – наголошується в петиції.
Петиція про скасування реорганізації «Довженко-Центру» зібрала 25 тисяч підписів
Петиція про скасування реорганізації «Довженко-Центру» зібрала 25 тисяч підписів

Петиція на сайті Кабінету міністрів України про скасування реорганізації «Довженко-Центру» зібрала більш як 25 тисяч підписів, тепер уряд має дати відповідь на неї. Авторка петиції – Єлизавета Мамона, підписи почали збирати 17 серпня – в день, коли стало відомо про плани з реорганізації, яку в самому Центрі вважають фактичною ліквідацією

Авторка петиції детально описує, що зміниться для «Довженко-Центру» згідно з наказом Держкіно. Зокрема те, що всі фільми з колекції та майно Центру мають бути передані Державній установі «Науковий центр кінематографії України», основним видом діяльності якої є «вища освіта» і яка є правонаступницею «Наукового центру розвитку туризму».

«Передача колекції національного кіноархіву з високою репутацією у світі до фейкової установи – величезний удар нашій культурній спадщині та по міжнародному іміджу української влади, особливо під час війни, коли Україна у крові виборює власну ідентичність. Цей удар має всі ознаки зазіхання на національну пам'ять і може вважатися підривом державності та зрадою національних інтересів», – наголошується в петиції.

Раніше у МКІП наголосили, що виступають проти ліквідації «Довженко-Центру» і що наразі мова йде лише про реорганізацію установи. Держкіно також заявило, що «Довженко-Центр» буде реорганізований, а не ліквідований.

Деякі культурні інституції виступили проти реорганізації «Довженко-Центру». Відкликати цей наказ вимагає громадська рада при Держкіно, Коаліція РПРмедіаспільнота. Також на сайті Кабінету міністрів зареєстрували петицію про скасування реорганізації.

Парламентський комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував скасувати наказ Держкіно щодо «Довженко-Центру».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1189
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду