detector.media
14.09.2022 12:02
Петиція про скасування реорганізації «Довженко-Центру» зібрала 25 тисяч підписів
Петиція про скасування реорганізації «Довженко-Центру» зібрала 25 тисяч підписів
«Передача колекції національного кіноархіву з високою репутацією у світі до фейкової установи – величезний удар нашій культурній спадщині та по міжнародному іміджу української влади, особливо під час війни, коли Україна у крові виборює власну ідентичність. Цей удар має всі ознаки зазіхання на національну пам'ять і може вважатися підривом державності та зрадою національних інтересів», – наголошується в петиції.

Петиція на сайті Кабінету міністрів України про скасування реорганізації «Довженко-Центру» зібрала більш як 25 тисяч підписів, тепер уряд має дати відповідь на неї. Авторка петиції – Єлизавета Мамона, підписи почали збирати 17 серпня – в день, коли стало відомо про плани з реорганізації, яку в самому Центрі вважають фактичною ліквідацією

Авторка петиції детально описує, що зміниться для «Довженко-Центру» згідно з наказом Держкіно. Зокрема те, що всі фільми з колекції та майно Центру мають бути передані Державній установі «Науковий центр кінематографії України», основним видом діяльності якої є «вища освіта» і яка є правонаступницею «Наукового центру розвитку туризму».

«Передача колекції національного кіноархіву з високою репутацією у світі до фейкової установи – величезний удар нашій культурній спадщині та по міжнародному іміджу української влади, особливо під час війни, коли Україна у крові виборює власну ідентичність. Цей удар має всі ознаки зазіхання на національну пам'ять і може вважатися підривом державності та зрадою національних інтересів», – наголошується в петиції.

Раніше у МКІП наголосили, що виступають проти ліквідації «Довженко-Центру» і що наразі мова йде лише про реорганізацію установи. Держкіно також заявило, що «Довженко-Центр» буде реорганізований, а не ліквідований.

Деякі культурні інституції виступили проти реорганізації «Довженко-Центру». Відкликати цей наказ вимагає громадська рада при Держкіно, Коаліція РПРмедіаспільнота. Також на сайті Кабінету міністрів зареєстрували петицію про скасування реорганізації.

Парламентський комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував скасувати наказ Держкіно щодо «Довженко-Центру».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY