Любов Цибульська назвала основні напрямки роботи на посаді голови Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки

Любов Цибульська назвала основні напрямки роботи на посаді голови Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки

19 Березня 2021
6196
19 Березня 2021
18:25

Любов Цибульська назвала основні напрямки роботи на посаді голови Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки

6196
Цибульська планує посилювати співпрацю держави й громадянського суспільства в межах роботи цього Центру.
Любов Цибульська назвала основні напрямки роботи на посаді голови Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки
Любов Цибульська назвала основні напрямки роботи на посаді голови Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки

Керівниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики Любов Цибульська розповіла «Детектору медіа», що попередньо для себе визначила три напрямки роботи – протидію дезінформації, стратегічні комунікації й адвокацію на міжнародній арені роботи Центру.

«Ми скоро представимо все, що будемо робити в цьому Центрі. Я для себе бачу три напрямки – це протидія дезінформації, це стратком й адвокація наших зусиль на міжнародній арені для того, щоб підтримувати санкції проти Росії. Я для себе визначила ці основні напрямки», – повідомила вона.

Цибульська уточнила, що важливу роль у Центрі гратиме співпраця з громадянським суспільством.

«Я не хочу дублювати те, що вже робиться й те, що вже робилося. Важливо тільки підсилювати ці надзвичайно сильні, абсолютно блискучі ініціативи з протидії дезінформації, які вже є. І проводити кампанії з позитивної наративізації, щоб Україна не лише спростовувала інформацію, а й формувала власний наратив. Тут я теж бачу свою роль», – пояснила вона.

Любов Цибульська не відповіла, хто буде її керівником.

«Насправді навіть не мали можливості все детально проговорити. Ми домовилися про напрямки, про принципи роботу. У першу чергу, що цей Центр має бути суб’єктний, не повинен стати інструментом внутрішньополітичної боротьби. Ми говоримо про зовнішні загрози, які йдуть від Росії, у першу чергу. І ще загальні принципи, сприятливі для моє участі, щоб не було політичного тиску й нічого подібного. Я все ж таки прийшла з громадянського суспільства й хотіла б тільки посилювати цю співпрацю – держави й громадянського суспільства», – сказала вона.

Очільниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки ще не зустрічалася з представниками Міжнародного центру протидії дезінформації, який створили при Раді з питань безпеки та оборони України. Вона уточнила, що в Центрі при РНБО ще не визначилися з керівником. «Дуже важливо для нас буде розвести функціонал і максимально посилювати один одного, щоб ніде не перетиналися наші функції», – додала вона.  

Голова Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки розповіла, що працюватиме за зарплатою. Вона поки не знає, скільки працівників будуть залучені до роботи в Центрі. «Ми шукаємо ціннісних людей і людей, які розуміються на цих питаннях. Ми готові залучати їх до команди», – повідомила вона та додала, що незабаром оприлюднять оголошення.

Крім того, Любов Цибульська залишає посаду керівниці групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру через конфлікт інтересів. Вона сподівається на співпрацю з УКМЦ та іншими громадськими організаціями в межах роботу Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки.

Водночас Цибульська не знає, чи залишиться радницею з протидії інформаційним загрозам міністра закордонних справ України Дмитри Кулеби. «Точно треба координуватися з МЗС та максимально підсилювати його в протидії дезінформації, особливо все, що стосується назовні», – вважає вона.

Як писав ДМ, 19 березня керівниця групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру Любов Цибульська очолить Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики. Презентація напрямків діяльності та програм Центру запланована на кінець березня.

Нагадаємо, у лютому 2021 року стало відомо, що Міністерство культури та інформаційної політики України планує створити Центр протидії дезінформації, метою якого буде протидія дезінформації РФ. Також повідомлялося, що ЄС впроваджує два проєкти з протидії дезінформації в Україні. У межах одного — вивчатимуть імідж України в інших країнах; у межах другого — оцінюватимуть, як формуються погляди в районах на схід від контактної лінії.

11 березня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що Міжнародний центр протидії дезінформації створюють на базі Ради національної безпеки та оборони України. Його можуть запустити вже наступного тижня. Заступник голови Виконавчого Комітету реформ національної ради реформ Олександр Ольшанський уточив, що Міжнародний центр протидії дезінформації при РНБО координуватиме діяльність різних гілок влади та інших, серед інших – Міністерства культури та інформаційної політики, Національного інституту стратегічних досліджень, спецслужб. 

Крім того, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що на базі його відомства до кінця березня запустять Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. 

Того ж дня Рада національної безпеки та оборони України створила Міжнародний центр протидії дезінформації. За даними джерел «Детектора медіа», його можуть очолити директор Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Литвиненко або політтехнолог і комунікаційник Андрій Демартино, але Офіс президента тримає процес підготовки в секреті.

Фото: Любов Цибульська / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6196
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду