Любов Цибульська очолить Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки (ДОПОВНЕНО)

Любов Цибульська очолить Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки (ДОПОВНЕНО)

19 Березня 2021
7431
19 Березня 2021
14:13

Любов Цибульська очолить Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки (ДОПОВНЕНО)

7431
Презентація напрямків діяльності та програм Центру запланована на кінець березня.
Любов Цибульська очолить Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки (ДОПОВНЕНО)
Любов Цибульська очолить Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки (ДОПОВНЕНО)

Керівниця групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру Любов Цибульська очолить Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики. Про це «Детектору медіа» стало відомо з власних джерел.

ДОПОВНЕНО: Згодом Мінкульт підтвердив цю інформацію. У відомстві повідомили, що презентація напрямків діяльності та програм Центру запланована на кінець березня.

«Досвід України у виявленні та протидії дезінформації є унікальним. Переважно, це ініціативи громадського сектору. Я прагну посилювати голос громадянського суспільства і допомогти державі зі стратегічними комунікаціями – чіткими, зрозумілими та скоординованими. Окремим своїм завданням бачу постійне інформування не лише української, а й міжнародної спільноти про агресію Росії та роботу над посиленням санкцій проти агресора», – зазначила Цибульська.

Раніше Любов Цибульська працювала радницею зі стратегічних комунікацій начальника Генерального штабу, керівницею пресслужби віцепрем’єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції. Зараз також є радницею з протидії інформаційним загрозам міністра закордонних справ України Дмитри Кулеби.

«Детектор медіа» очікує коментар від Любові Цибульської.

Нагадаємо, у лютому 2021 року стало відомо, що Міністерство культури та інформаційної політики України планує створити Центр протидії дезінформації, метою якого буде протидія дезінформації РФ. Також повідомлялося, що ЄС впроваджує два проєкти з протидії дезінформації в Україні. У межах одного — вивчатимуть імідж України в інших країнах; у межах другого — оцінюватимуть, як формуються погляди в районах на схід від контактної лінії.

11 березня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що Міжнародний центр протидії дезінформації створюють на базі Ради національної безпеки та оборони України. Його можуть запустити вже наступного тижня. Заступник голови Виконавчого Комітету реформ національної ради реформ Олександр Ольшанський уточив, що Міжнародний центр протидії дезінформації при РНБО координуватиме діяльність різних гілок влади та інших, серед інших – Міністерства культури та інформаційної політики, Національного інституту стратегічних досліджень, спецслужб. 

Крім того, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що на базі його відомства до кінця березня запустять Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. 

Того ж дня Рада національної безпеки та оборони України створила Міжнародний центр протидії дезінформації. За даними джерел «Детектора медіа», його можуть очолити директор Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Литвиненко або політтехнолог і комунікаційник Андрій Демартино, але Офіс президента тримає процес підготовки в секреті.

Фото: Любов Цибульська / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7431
Читайте також
26.03.2021 09:30
Юлія Каздобіна
для «Детектора медіа»
4 547
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду