Зеленський ввів у дію санкції проти «Россотрудничества». Його філія у Києві має назву Російський центр науки і культури

Зеленський ввів у дію санкції проти «Россотрудничества». Його філія у Києві має назву Російський центр науки і культури

5 Квітня 2021
3056
5 Квітня 2021
12:17

Зеленський ввів у дію санкції проти «Россотрудничества». Його філія у Києві має назву Російський центр науки і культури

3056
Санкції передбачають блокування активів, блокування інтернет-провайдерами доступу до вебресурсів, припинення спільних проектів та програм у гуманітарній, наукових та інших сферах.
Зеленський ввів у дію санкції проти «Россотрудничества». Його філія у Києві має назву Російський центр науки і культури
Зеленський ввів у дію санкції проти «Россотрудничества». Його філія у Києві має назву Російський центр науки і культури

Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки та оборони, яке передбачає ведення санкцій проти низки російських компаній, серед яких «Россотрудничество». Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Відповідний указ №140/2021 від 3 квітня розмішений на сайті президента.

«Застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до: 1) фізичних осіб згідно з додатком 1; 2) юридичних осіб згідно з додатком 2», – говориться в указі.

У переліку юридичних осіб, які потрапили під санкції, 79 компаній, зокрема, «Россотрудничество». Санкції щодо «Россотрудничества» запроваджують на три роки, вони передбачають: 

  • Блокування активів, заборону користування радіочастотним ресурсом України, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування;
  • припинення культурних обмінів, наукового співробітництва, освітніх та спортивних контактів, розважальних програм з іноземними державами та іноземними юридичними особами, анулювання офіційних візитів, засідань, переговорів з питань укладення договорів чи угод;
  • заборону оренди майна, а також вчинення будь-яких правочинів резидентами іноземної держави та особами, які прямо чи опосередковано контрольовані представництвом Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників, які проживають за кордоном, і з міжнародного гуманітарного співробітництва («Россотрудничество») в Україні або діють в його інтересах;
  • припинення дії міжурядових договорів, угод, спільних проектів та програм у гуманітарній, наукових та інших сферах.
  • блокування інтернет-провайдерами доступу до вебресурсів, що використовуються Федеральним агентством у справах СНД, співвітчизників, які проживають за кордоном, і з міжнародного гуманітарного співробітництва («Россотрудничество») та його представництвом в Україні, у тому числі доменів "https://rs.gov.ru", "https://ukr.rs.gov.ru" та інших доменів, які будуть використовуватися.

2 квітня президент Володимир Зеленський повідомив, що РНБО запровадила санкції проти «топ-10 контрабандистів». За даними УП, під санкції потрапили також пов'язані із ними 68 компаній та 11 російських компаній, включно з «Россотрудничеством».

Водночас голова «Россотрудничества» Євген Примаков сказав у коментарі росЗМІ, що агентство поки не отримувало від влади України офіційних повідомлень про санкції. Він вважає, що «українці роблять усе можливе, щоб заборонити читати вірші Шевченка».

Філія «Россотрудничества» в Києві має назву Російський центр науки і культури. Це едина в Україні держустанова РФ з функціями культурного представництва, вона діє з 1998 року. Цей центр спільно із «Россотрудничеством» визнані Європейським парламентом у 2016 році як пропагандистські органи.

9 березня 2021-го, до 160-річчя з дня смерті українського поета Тараса Шевченка, філія «Россотрудничество» назвала його «російсько-українським поетом». У МЗС України таке «зросійщення» митця назвали маніпулятивним і зухвалим зазіханням країни-агресора на історико-культурну та філософську спадщину Шевченка.

Міністр культури України Олександр Ткаченко висловив сподівання, що РНБО найближчим часом розгляне питання діяльності філії «Россотрудничества» на території України.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3056
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду