Цибульська сказала, що медіа треба пояснити небезпечність деморалізування суспільства

Цибульська сказала, що медіа треба пояснити небезпечність деморалізування суспільства

14 Квітня 2021
2103
14 Квітня 2021
08:53

Цибульська сказала, що медіа треба пояснити небезпечність деморалізування суспільства

2103
За її словами, Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки планує запустити сайт, де публікуватимуть основні дослідження щодо дезінформації.
Цибульська сказала, що медіа треба пояснити небезпечність деморалізування суспільства
Цибульська сказала, що медіа треба пояснити небезпечність деморалізування суспільства

Керівниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульська сказала, що медіа треба пояснити небезпечність деморалізування суспільства, адже це знижує здатність критично мислити. Про це вона сказала в інтерв’ю «Укрінформу».

«Дослідження підтверджують, що українці є дуже виснаженими інформацією, відчувають себе “атакованими” інформацією. Треба пояснювати медіа, що деморалізувати населення є вкрай небезпечним, тому що це дійсно знижує опірність, знижує в принципі можливість критично мислити», – розповіла Цибульська.

Вона додала, що в Центр планує запустити сайт, де публікуватимуть основні дослідження в сфері дезінформації: аналіз наративів і вразливостей, каналів поширення дезінформації тощо. У окремому підрозділі сайту, за її словами, будуть документальні підтвердження участі російських військ у війні на Донбасі.

«Є блискучий проєкт "Інформнапалму", але час мати це зібраним від імені держави. Це допоможе нам розказувати про війну, посилить позиції в розмові з міжнародними партнерами», – пояснила керівниця Центру.

Нагадаємо, у березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, при Мінкульті запустили Центр протидії дезінформації. Очолила Центр Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру. Цибульська розповідала, що попередньо для себе визначила три напрямки роботи – протидію дезінформації, стратегічні комунікації й адвокацію на міжнародній арені роботи Центру. За її словами, бюджет органу складає близько 10 мільйонів гривень на рік

Крім того, 11 березня 2021 року на базі РНБО створили Міжнародний центр протидії дезінформації. 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Поліни Лисенко керівником Міжнародного центру протидії дезінформації. Метою створення Центру є захист інформаційної сфери для національної безпеки України, протидія пропаганді, деструктивній дезінформації та кампаніям. Також Центр буде перешкоджати маніпуляціям громадською думкою та готувати аналітичні матеріали.

Фото: стопкадр

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2103
Читайте також
08.04.2021 14:00
Дмитро Золотухін
для «Детектора медіа»
5 345
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
1101 дн. тому
Деморалізація.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду