Напрями та принципи роботи Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (ПРЕЗЕНТАЦІЯ)

Напрями та принципи роботи Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (ПРЕЗЕНТАЦІЯ)

31 Березня 2021
5827
31 Березня 2021
17:15

Напрями та принципи роботи Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (ПРЕЗЕНТАЦІЯ)

5827
В Україні офіційно запущено Центр стратегічних комунікацій на базі Міністерства культури та інформаційної політики.
Напрями та принципи роботи Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (ПРЕЗЕНТАЦІЯ)
Напрями та принципи роботи Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (ПРЕЗЕНТАЦІЯ)

Презентацію Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розпочав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. 

Він розповів, що метою центру є протидія дезінформації, особливо в умовах гібридної війни з Росією. Центр співпрацюватиме з РНБО, «Укрінформом» і комунікуватиме з міжнародними центрами країн Балтії, Чехії, Фінляндії, Брюселі.

«Ми живемо в епоху, коли інформація навколо нас усюди, і ми можемо отримувати її за допомогою смартфонів практично в постійному режимі. З одного боку це перевага, а з іншого – серйозні загрози для національної безпеки. Ми знаходимося на передовій війни з Росією, тож повною мірою на собі можемо відчути вплив фейків, дезінформації, маніпуляції, спрямованих на нас. Протидія цим фейкам, інформування про них населення та державних стейкхлодері – наша задача», – сказав у вступному слові Олександр Ткаченко.

Керівниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульська презентувала основні напрями та принципи роботи Центру. 

Він зосередиться на стратегічних комунікаціях, протидії дезінформації через постійне інформування та адвокації зусиль держави в протидії дезінформації на міжнародному рівні.

Важливу роль у Центрі гратиме співпраця з державою, громадянським суспільством і міжнародними партнерами.

На запитання журналістів, чим робота Центру буде відрізнятися від роботи Центру протидії дезінформації, створеного РНБО, міністр культури та інформаційної політики відповів лише, що вони співпрацюватимуть. «Ми дуже раді, що ініціатива, яку започаткував КМІП, мала продовження в ініціативі РНБО. Ми плануємо співпрацювати», – сказав Олександр Ткаченко.

За словами Любові Цибульської, Центр не буде блокувати сайти або канали, але якщо РНБО прийме рішення накласти санкції, буде детально пояснювати суспільству причини такого рішення. 

Нагадаємо, у лютому 2021 року стало відомо, що Міністерство культури та інформаційної політики України планує створити Центр протидії дезінформації, метою якого буде протидія дезінформації РФ. У березні на базі міністерства було запущено Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, його очолила керівниця групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру Любов Цибульська.   

Тоді ж Рада національної безпеки та оборони України створила Міжнародний центр протидії дезінформації. Його можуть запустити вже наступного тижня. Заступник голови Виконавчого Комітету реформ національної ради реформ Олександр Ольшанський уточив, що Міжнародний центр протидії дезінформації при РНБО координуватиме діяльність різних гілок влади та інших, серед інших – Міністерства культури та інформаційної політики, Національного інституту стратегічних досліджень, спецслужб. 

Також повідомлялося, що ЄС впроваджує два проєкти з протидії дезінформації в Україні. У межах одного — вивчатимуть імідж України в інших країнах; у межах другого — оцінюватимуть, як формуються погляди в районах на схід від контактної лінії. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5827
Читайте також
08.04.2021 14:00
Дмитро Золотухін
для «Детектора медіа»
5 357
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду