РНБО створила Міжнародний центр протидії дезінформації

РНБО створила Міжнародний центр протидії дезінформації

11 Березня 2021
3568
11 Березня 2021
17:25

РНБО створила Міжнародний центр протидії дезінформації

3568
Центр запрацює 16 березня.
РНБО створила Міжнародний центр протидії дезінформації
РНБО створила Міжнародний центр протидії дезінформації

Рада національної безпеки та оборони України 11 березня створила Міжнародний центр протидії дезінформації. Про це секретар РНБО Олексій Данілов повідомив за результатами засідання.

«Рішенням Ради нацбезпеки та оборони такий Центр сьогодні був створений. Він починає працювати з наступного вівторка. Сам Центр буде знаходитися в Ситуаційному центрі Апарату Ради нацбезпеки та оборони України, який знаходиться на вулиці Банковій», – розповів він.

Олексій Данілов додав, що Апарата РНБО протягом року вже проводить роботу з протидії дезінформації.

«Зараз буде максимальна активізація. Цей Центр буде працювати в щоденному режимі – 24/7 на 365. До Центру будуть залучені представники всієї нашою розвідспільноти, будуть залучені відповідні Міністерства та відомства й ми зможемо надати відсіч дезінформації, яка останнім часом – протягом певного періоду часу – є на території нашої країни з боку Російської Федерації», – повідомив секретар РНБО Олексій Данілов та уточнив, що це не буде закрита інституція – про її діяльність регулярно інформуватимуть.

За його словами, зараз у Центрі працюватимуть представники Апарату РНБО, які й раніше займалися питаннями щодо протидії дезінформації. Керівника Міжнародного центру протидії дезінформації призначатиме президент, своїм указом. 

Як писав ДМ, 11 березня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що Міжнародний центр протидії дезінформації створюють на базі Ради національної безпеки та оборони України. Його можуть запустити вже наступного тижня. Заступник голови Виконавчого Комітету реформ національної ради реформ Олександр Ольшанський уточив, що Міжнародний центр протидії дезінформації при РНБО координуватиме діяльність різних гілок влади та інших, серед інших – Міністерства культури та інформаційної політики, Інституту стратегічних досліджень, спецслужб. 

Крім того, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що на базі його відомства до кінця березня запустять Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. 

Нагадаємо, у лютому 2021 року стало відомо, що Міністерство культури та інформаційної політики України планує створити Центр протидії дезінформації, метою якого буде протидія дезінформації РФ. Також повідомлялося, що ЄС впроваджує два проєкти з протидії дезінформації в Україні. У межах одного — вивчатимуть імідж України в інших країнах; у межах другого — оцінюватимуть, як формуються погляди в районах на схід від контактної лінії.

Фото: стопкадр 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3568
Читайте також
11.03.2021 16:42
Ярина Ключковська
4 173
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду