Російська дезінформація блокує реформи в Україні і має вбивчий ефект – Зеленський

Російська дезінформація блокує реформи в Україні і має вбивчий ефект – Зеленський

16 Квітня 2021
1976
16 Квітня 2021
12:12

Російська дезінформація блокує реформи в Україні і має вбивчий ефект – Зеленський

1976
За словами Володимира Зеленського, дезінформація сьогодні вбиває все – вона може впливати як на курс валют, так і на інвестклімат.
Російська дезінформація блокує реформи в Україні і має вбивчий ефект – Зеленський
Російська дезінформація блокує реформи в Україні і має вбивчий ефект – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що реформи в Україні проводити складно через російські пропаганду та дезінформацію, а також війну, на яку витрачаються величезні кошти. Про це Зеленський заявив в інтерв’ю французькому виданню Le Figaro, переклад якого опублікував Офіс президента.

«Дезінформація, пропаганда. Це у нас одна зі складних ситуацій. В Україні з'явився Центр протидії дезінформації, йому два тижні. Також я збираюся впродовж найближчого місяця офіційно відкрити наш Центр кібербезпеки. Це дуже важливо, щоб протидіяти дезінформації. Дезінформація сьогодні вбиває все – впливає на курс валют, на інвестклімат – ми розуміємо, як перетягують інвесторів, і через це можуть не відкриватися нові фабрики, заводи, значить, не будуть з'являтися нові робочі місця. Тобто проникнення – це такий новий вид конкуренції. На жаль, це нечесна конкуренція. Але це – сучасні виклики, у яких ми живемо», – зауважив Зеленський.

За словами Зеленського, в Україні через дії РФ постійно повинні бути напоготові 200-250 тисяч людей, які «живуть війною».

У березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, у складі Мінкульту створюється Центр протидії дезінформації. Очолила Центр Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

Крім того, на базі РНБО створений ще один орган під назвою Міжнародний центр протидії дезінформації. 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Поліни Лисенко керівником Міжнародного центру протидії дезінформації.

В 2014 році Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу. У липні 2014 року російський ЗРК Бук, який був перекинутий росіянами на непідконтрольну Україні територію Донецької області, знищив пасажирський лайнер Боїнг-777 Малайзійських авіаліній. Загинули 298 осіб.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів. Жертвами російської агресії стали понад 13 тисяч громадян України. До війни проти України активно залучена і російська пропаганда.

У березні-квітні 2021 року Росія почала активно стягувати війська до кордонів України, також активізували обстріли позицій ЗСУ і підконтрольні Кремлю бойовики ОРДЛО, українські війська понесли втрати. Росія нарощує свою військову присутність і в окупованому Криму. 

Президент Володимир Зеленський на тлі загострення ситуації на Донбасі відвідав позиції українських військових.  В інтерв'ю CNN Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1976
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду