Харківський «Тріолан» вилучив ТВі з ліцензії і розширив УПП до 40 програм

21 Серпня 2012
7944
21 Серпня 2012
18:53

Харківський «Тріолан» вилучив ТВі з ліцензії і розширив УПП до 40 програм

7944
Княжицький заявляє про обмеження поширення ТВі «з потакання» Нацради
Харківський «Тріолан» вилучив ТВі з ліцензії і розширив УПП до 40 програм

Дві харківські компанії «ІТ.Сервіс» та «Епсілон ТВ», що надають послуги під брендом «Тріолан» у Харкові та Чугуєві, змінили загальну концепцію програм до ретрансляції і збільшили кількість програм в універсальній програмній послузі (УПП) до 40. Відповідні зміни до ліцензій провайдерів внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 21 серпня.

 

Тепер програми УПП в харківського «Тріолану» містять як аналогові, так і цифрові ефірні телеканали, які були включені до УПП рішенням Нацради від 11 липня. Раніше УПП у Харкові містила 19, у Чугуєві - 18 програм.

 

Загальна кількість програм до ретрансляції в харківського «Тріолану» залишилася незмінною - 75 каналів, повідомив голова Нацради Володимир Манжосов. При цьому в переліку відсутній телеканал ТВі.

 

Раніше ТВі був присутній і в ліцензії ТОВ «ІТ.Сервіс» (відповідно до договору від 1.07.2011), і в ліцензіях ТОВ «ТРК "Епсілон ТВ"» (відповідно до договору від 23.03.2009).

 

ТВі було вимкнено в мережах «Тріолану» в 11 містах України ще 20 липня. Офіційної відповіді від «Тріолану» про причини вимкнення ТВі досі так і не отримав, договору компанії не розривали, повідомив у коментарі «Детектор медіа» гендиректор каналу Микола Княжицький. «Під час виборчої кампанії по суті з потакання Нацради, а в деяких регіонах і під тиском Нацради, влада обмежує поширення нашого телевізійного сигналу», - заявив пан Княжицький.

 

Заяву Національної ради про невтручання в господарську діяльність провайдерів і телеканалів, особливо у передвиборний період, Микола Княжицький розцінює як визнання в участі в злочині. «Провайдери телерадіоорганізаціями не є, а ми є, і Нацрада в період виборів мала би нас захищати. Оскільки вона цього не робить, то для нас очевидним є те, що це цензура у виборчій період, і ми будемо про це інформувати міжнародних спостерігачів», - застеріг гендиректор ТВі.

 

Микола Княжицький, посилаючись на розслідування програми «Знак оклику», що вийшло в ефір 20 серпня, заявив, що «"Тріолан" діє незаконно, приховує податки, контролюється і є близьким до людини з Партії регіонів, мера Харкова пана Кернеса». «Ми про це сказали і дали записи того, як представники інших компаній під тиском Нацради вимикають ТВі», - додав пан Княжицький.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7944
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду