ТВі вимагає від прокуратури взятися за «Тріолан»

21 Серпня 2012
7297
21 Серпня 2012
20:50

ТВі вимагає від прокуратури взятися за «Тріолан»

7297
Канал провів власне розслідування діяльності «Тріолану» і передав матеріали Генпрокуратурі
ТВі вимагає від прокуратури взятися за «Тріолан»

Телеканал ТВі заявляє про порушення податкового законодавства групою кабельних провайдерів «Тріолан» та вимагає перевірки з боку правоохоронних органів. Про це йдеться в заяві автора і ведучого програми «Знак оклику» Артема Шевченка до Генеральної прокуратури України.

 

Журналісти програми «Знак оклику» провели розслідування (відео) і натрапили на інформацію та документи, з яких запідозрили «Тріолан» у «веденні подвійної бухгалтерії, діяльності без ліцензій та наданні хабарів посадовим особам органів державної влади».

 

«З отриманих нами даних можна зробити висновок, що вказаними компаніями здійснюється діяльність з готівкою, яка, ймовірно, не обліковується та не відображується в офіційній податковій звітності», - йдеться в заяві Артема Шевченка.

 

«Окрім того, в роздруківці вказані певні суми навпроти назв органів державної влади (40000$ - АМК, 32000 грн. Н.рада, що може означати як Антимонопольний комітет, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення тощо)», - сказано в заяві до прокуратури.

 

Також ТВі отримав відео, з якого вбачається, як людина, схожа на одного з керівників компанії, що входять до групи «Тріолан» (директор ТОВ «Українські цифрові комунікації» Максим Дзян), розповідає порядок здійснення ліцензійної діяльності провайдера програмної послуги без ліцензії та пояснює, що саме таким видом діяльності вони займаються в Сумах. «За його словами, суть полягає в тому, що майстер підключає абонента до кабельного телебачення, проте плату беруть не за надання програмної послуги (що ліцензується), а за підключення абонента (має місце удавана угода з метою приховання ліцензійної діяльності без ліцензії)», - зауважує Артем Шевченко.

 

Журналісти ТВі вважають, що зазначені факти вимагають відповідної перевірки з боку правоохоронних органів, і якщо вони підтвердяться, це може стати підставою для порушення кримінальної справи.

 

20 липня «Тріолан» вимкнув ТВі зі своїх мереж в 11 містах. А 21 серпня почав вилучати ТВі зі своїх ліцензій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7297
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
4266 дн. тому
ТВi, давай, до свидания! Если бы на этом телеканале были интересные проекты, его бы отстояли телезрители. А так замены никто не заметил. Поэтому хватит хричать. Лучше готовьте нормальный новый сезон, а не шарашкину помойку
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду