detector.media
21.08.2012 18:53
Харківський «Тріолан» вилучив ТВі з ліцензії і розширив УПП до 40 програм
Княжицький заявляє про обмеження поширення ТВі «з потакання» Нацради

Дві харківські компанії «ІТ.Сервіс» та «Епсілон ТВ», що надають послуги під брендом «Тріолан» у Харкові та Чугуєві, змінили загальну концепцію програм до ретрансляції і збільшили кількість програм в універсальній програмній послузі (УПП) до 40. Відповідні зміни до ліцензій провайдерів внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 21 серпня.

 

Тепер програми УПП в харківського «Тріолану» містять як аналогові, так і цифрові ефірні телеканали, які були включені до УПП рішенням Нацради від 11 липня. Раніше УПП у Харкові містила 19, у Чугуєві - 18 програм.

 

Загальна кількість програм до ретрансляції в харківського «Тріолану» залишилася незмінною - 75 каналів, повідомив голова Нацради Володимир Манжосов. При цьому в переліку відсутній телеканал ТВі.

 

Раніше ТВі був присутній і в ліцензії ТОВ «ІТ.Сервіс» (відповідно до договору від 1.07.2011), і в ліцензіях ТОВ «ТРК "Епсілон ТВ"» (відповідно до договору від 23.03.2009).

 

ТВі було вимкнено в мережах «Тріолану» в 11 містах України ще 20 липня. Офіційної відповіді від «Тріолану» про причини вимкнення ТВі досі так і не отримав, договору компанії не розривали, повідомив у коментарі «Детектор медіа» гендиректор каналу Микола Княжицький. «Під час виборчої кампанії по суті з потакання Нацради, а в деяких регіонах і під тиском Нацради, влада обмежує поширення нашого телевізійного сигналу», - заявив пан Княжицький.

 

Заяву Національної ради про невтручання в господарську діяльність провайдерів і телеканалів, особливо у передвиборний період, Микола Княжицький розцінює як визнання в участі в злочині. «Провайдери телерадіоорганізаціями не є, а ми є, і Нацрада в період виборів мала би нас захищати. Оскільки вона цього не робить, то для нас очевидним є те, що це цензура у виборчій період, і ми будемо про це інформувати міжнародних спостерігачів», - застеріг гендиректор ТВі.

 

Микола Княжицький, посилаючись на розслідування програми «Знак оклику», що вийшло в ефір 20 серпня, заявив, що «"Тріолан" діє незаконно, приховує податки, контролюється і є близьким до людини з Партії регіонів, мера Харкова пана Кернеса». «Ми про це сказали і дали записи того, як представники інших компаній під тиском Нацради вимикають ТВі», - додав пан Княжицький.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY