ТВі просить НКРЗІ перевірити «Тріолан»

2 Серпня 2012
6951
2 Серпня 2012
13:55

ТВі просить НКРЗІ перевірити «Тріолан»

6951
ТВі просить НКРЗІ перевірити «Тріолан»

Телеканал ТВі поскаржився на «Тріолан» Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ). Канал просить провести позапланову перевірку діяльності групи операторів, що працюють під торговельною маркою «Тріолан». Про це йдеться в листі ТВі до голови НКРЗІ Петра Яцука, зареєстрованому в НКРЗІ 30 липня, копію якого має «Детектор медіа».

 

Як пише ТВі, під торговельною маркою «Тріолан» працює група операторів зв'язку у складі: ТОВ «Юнікаст Інвест», ТОВ «ПТК-системи», ТОВ «Запорізькі цифрові комунікації», ТОВ «ІТ.Сервіс», ТОВ «Телерадіокомпанія "Епсілон ТВ"», ТОВ «Базіс», ТОВ «Одеські цифрові комунікації», ТОВ «Донецькі цифрові комунікації», ТОВ «Луганські цифрові комунікації», ТОВ «Дніпропетровські цифрові комунікації», ТОВ «Цифрові комунікації Сімферополя». Кожна з компаній володіє ліцензією на надання послуг з технічного обслуговування і експлуатації телемереж, а також ліцензіями провайдерів програмної послуги.

 

Телерадіокомпанія «ТелеРадіоСвіт» (канал ТВі) є замовником телекомунікаційних послуг, які надаються перерахованими вище компаніями. «Зокрема, ми замовляємо послуги з телевізійної ретрансляції та підтримки якості сигналу в мережах операторів, які об'єднані під торговельною маркою Triolan. Окрім того, зазначені оператори надають телекомунікаційні послуги тисячам абонентів кабельних телемереж, пов'язані з доступом до пакетів програмних послуг, надаються в порядку, передбаченому Законами України "Про телекомунікації" та "Про телебачення і радіомовлення"», - йдеться в листі ТВі.

 

Разом з тим, починаючи з 20 липня 2012 року зазначені вище оператори припинили надання телекомунікаційних послуг споживачам на підставі відповідних угод. «Зазначені оператори одночасно, синхронно припинили здійснення ретрансляції у власних телемережах телевізійного каналу ТВі, власником якого є Телерадіокомпанія "ТелеРадіоСвіт". Внаслідок цього абоненти за відсутності передбачених законом підстав позбавлені можливості отримувати телекомунікаційні послуги, які вони замовили у операторів. Також наша телекомпанія не може отримати замовлені і оплачені послуги операторів», - наголошують на каналі.

 

Як пояснили представники операторів, синхронний збій відбувся через те, що певний інженер (невідомо хто саме і з якої компанії) щось неправильно під'єднав, в результаті чого телеканал ТВі зник з телемереж 10 операторів телекомунікацій. Але побачивши, що телеканал зник з телемереж, інженер пішов додому, оскільки це була п'ятниця, і полагодити він вирішив все у понеділок. При цьому, як пояснили на прес-конференції представники операторів, вони не можуть гарантувати будь-кому, що інженери операторів не вимкнуть з телемереж будь-які інші телевізійні програми, в тому числі з політичних міркувань.

 

На думку ТВі, публічно наведені відповіді посадових осіб «Тріолану» можуть свідчити про:

- неможливість забезпечення оператором якості телекомунікаційних послуг;

- обмеження вільного доступу споживачів до телекомунікаційних послуг;

- порушення безпеки телекомунікаційних послуг;

- несанкціонований доступ до телекомунікаційних мереж та інформації, що передається цими мережами.

 

Канал просить НКРЗІ провести позапланову перевірку діяльності групи операторів телекомунікацій, що надають телекомунікаційні послуги в ряді міст України під торговельною маркою «Тріолан», на предмет виконання ними обов'язкових для здійснення діяльності у сфері телекомунікацій організаційних, кваліфікаційних і технологічних вимог, та вжити заходи.

 

«Таке звернення продиктоване нашим намаганням з'ясувати причини низької якості телекомунікаційних послуг для споживачів телеканалу та недопущення їх надалі, повного відновлення надання телекомунікаційних послуг з мовлення телеканалу ТВі вказаними суб'єктами господарювання», - пояснює телекомпанія у своєму листі.

 

На каналі нагадали, що харківський «Тріолан» з 2011 року не може відновити мовлення деяких харківських телеканалів. З липня 2012 року до них додалися ТВі та харківський канал Simon.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6951
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду