Нацрада скасувала рішення про УПП й ухвалила нове

29 Серпня 2012
9733
29 Серпня 2012
20:20

Нацрада скасувала рішення про УПП й ухвалила нове

9733
Перед ухваленням нового документу його внесли до плану підготовки регуляторних актів на 2012 рік
Нацрада скасувала рішення про УПП й ухвалила нове

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала своє рішення № 1033 від 11 липня про включення цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги (УПП) та затвердила новий документ - «Правила формування програмної послуги в пакетах програм провайдера програмної послуги». Відповідні рішення регулятор ухвалив на засіданні 29 серпня.

 

Загалом Нацрада ухвалила три рішення: про скасування рішення № 1033 від 11 липня; про доповнення до Плану діяльності з підготовки регуляторних актів Національної ради на 2012 рік новим пунктом «Порядок затвердження Правил формування програмної послуги в пакетах програм провайдера програмної послуги»; про затвердження Правил формування програмної послуги в пакетах програм провайдера програмної послуги.

 

Голова Нацради Володимир Манжосов пояснив, що регулятор отримав багато пропозицій і звернень з приводу рішення № 1033, які вирішив врахувати.

 

«Ми скасовуємо наше рішення № 1033, але це не означає, що ми скасовуємо дух і букву прийнятого нами рішення про включення до УПП переможців цифрового конкурсу, - наголосив пан Манжосов. - Раніше ми говорили просто про включення до УПП цифрових переможців конкурсу, а зараз ми розширюємо це наше рішення і затверджуємо правила формування всієї програмної послуги».

 

За словами членів Нацради, рішення чинне з моменту прийняття і проходитиме процедуру, як це належить регуляторному акту.

 

На запитання «Детектор медіа», чи відбуватиметься зараз громадське обговорення, після чого реєстрація в Міністерстві юстиції, пан Манжосов відповів: «Ні, ніякого обговорення. Це рішення Національної ради, це не План розвитку чи наше положення. Це рішення Національної ради, яке вступає в силу з моменту підписання й оприлюднення на сайті. А потім воно, як це належить за процедурою, проходить реєстрацію в Мін'юсті, погодження в інших державних установах. Таких випадків у нас було багато, були випадки, коли процедура не проходила і ми відміняли рішення чи вносили зміни до такого рішення. Але поки воно є, воно діє».

 

Володимир Манжосов підкреслив, що пропозиції і вимоги Нацради до провайдерів щодо розширення УПП цифровими телеканалами продовжують діяти.

 

Документ обіцяють оприлюднити найближчими днями на сайті Нацради. За інформацією «Детектор медіа», в ньому йдеться, що провайдери мають формувати програмну послугу відповідно до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, що до УПП мають входити всі телеканали, які здійснюють наземне ефірне мовлення, і що в перехідний період від аналогового до цифрового мовлення склад УПП включає програми телерадіоорганізацій, які здійснюють аналогове та/або цифрове мовлення.

 

Переліку каналів, які необхідно включати до УПП, у документі немає, оскільки для кожного населеного пункту перелік визначатиметься індивідуально.

 

«Правила формування програмної послуги є ширшими за наше попереднє рішення. Підкреслюється, що вони діятимуть на весь перехідний період від аналогового до цифрового мовлення. До УПП не тільки включаються цифрові канали, як це дехто розумів, а й там залишаються ефірні мовники, які були в УПП раніше», - описав документ пан Манжосов.

 

За словами члена регуляторного органу Миколи Фартушного, документ має роз'яснити провайдерам питання дублювання каналів, які мають і цифрові, й аналогові ліцензії. «Дійсно, є аналогові канали, які повторюють цифрові, але мають дещо інакші логотипи (наприклад, "Експрес-інформ" і НБМ). І щоб не вийшло так, що потім в УПП було б три канали, які повторюють один одного, але відрізняються тільки технологією прийому», - зазначив пан Фартушний.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9733
Читайте також
19.10.2012 19:08
Юрий Крайняк, для «Детектор медіа»
23 811
30.09.2012 10:00
Андрій Соломаха
для «Детектор медіа»
24 387
19.07.2012 17:09
Мар'яна Закусило
26 329
19.07.2012 09:22
Юрий Крайняк, для «Детектор медіа»
26 140
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
КуКу
4250 дн. тому
Кто-нибудь, расскажите голове Нацрады о чем написано в законе: нормативные акты вступают в силу через 10 дней с момента регистрации в Минюсте, а не с момента как о них написали в интернете.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду