«Тріолан» обіцяє дати ТВі відповідь про причини вимкнення після прес-конференції

27 Липня 2012
10265
27 Липня 2012
13:12

«Тріолан» обіцяє дати ТВі відповідь про причини вимкнення після прес-конференції

10265
Протягом тижня канал не може отримати офіційного пояснення причин вимкнення
«Тріолан» обіцяє дати ТВі відповідь про причини вимкнення після прес-конференції

Група компаній, що працюють під торговою маркою «Тріолан», досі не надала відповіді на офіційний запит телеканалу ТВі про причини вимкнення сигналу каналу в кабельних мережах «Тріолану» 20 липня. Неофіційно представники «Тріолану» повідомили, що дадуть відповідь після прес-конференції у Києві 31 липня. Про це «Детектор медіа» розповів заступник генерального директора ТВі з розвитку Олександр Півнюк.

 

Таким чином канал ТВі уже протягом тижня не може отримати офіційного пояснення причин вимкнення.

 

ТВі працює з кабельними операторами через свого дистрибутора - компанію «Сонар», з якою має угоду на розповсюдження програм. «Сонар» має угоди з усіма компаніями, що працюють під торговою маркою «Тріолан», розповів Олександр Півнюк. ТВі офіційно звернувся до «Сонара», який, у свою чергу, звернувся із запитом до групи компаній «Тріолан» з приводу вимкнення ТВі в кабельних мережах 20 липня.

 

«Відповіді досі не надали, а повідомили, що нададуть після того, як у вівторок проведуть прес-конференцію в Києві, - сказав Олександр Півнюк. - Очікуємо, що будуть запрошені і наші кореспонденти».

 

Канал ТВі несподівано зник у мережах «Тріолану» в 11 містах 20 липня. Замість ТВі кабельники почали ретранслювати канал Національного банку БТБ («Банк-TV»). Неофіційно представники «Тріолану» пояснили такі зміни ремонтом обладнання.

 

Згодом «Тріолан» пояснив, що технічний збій і заміна ТВі на БТБ сталися під час виконання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги. 23 липня технічні роботи з відновлення телеканалу ТВі були припинені. «Це викликано ажіотажем навколо цієї події. З мухи зробили слона і тепер із цим слоном потрібно розбиратися...», - заявили в «Тріолані».

 

Разом з ТВі «Тріолан» у Харкові вимкнув ще й місцевий телеканал Simon, що входить до універсальної програмної послуги і ретранслює ТВі. На прес-конференції 24 липня представники «Тріолану» заявили, що «відновлення мовлення Simon не є пріоритетним, оскільки всі сили кинуті на відновлення ефіру ТВі». Водночас вони сказали, що мовлення каналів припинилося з вини співробітника «Тріолану», при цьому керівництво не виключає можливості політичних мотивів у цьому вчинку.

 

Simon, як і ТВі, станом на 27 липня досі відсутній в мережах «Тріолану».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10265
Читайте також
31.07.2012 18:59
Юрий Крайняк, для «Детектор медіа»
18 051
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мнение
4292 дн. тому
деятелям с ТВі порекомендовал бы прекратить заниматься фарсом. Коммерческий провайдер услуг, один из десятка, имеет полное и законное право сам формировать наполнение своей сети без каких-либо пояснений и пресс-конференций и оправданий. Канал ТВі не входит в обязательный по закону список "универсальной программной услуги", таким образом не является обязательным для ретрансляции в сети. Далее рынок и желания зрительской аудитории определяют: нравится ли предложение данного провайдера телевизионных услуг с таким-то набором каналов или зрителям (потребителю) нравится другой провайдер, где есть канал ТВі. Большинство зрителей, где работает "ТРИОЛАН" имеют возможность выбора провайдера услуг. Если окажется, что всем прямо так принципиально наличие данного канала ,то у "Триолана" начнется отток абонентов к конкурентам, у которых канал ТВі есть... Фарс же ситуации состоит в том, что когда лица, которым активно до неприличия симпатизирует ТВі, находились при власти и, собственно, и явились инициаторами создания и внедрения закона про "обязательный к ретрансляции перечень каналов", то канал ТВі, активно это поддерживающий, как-то тогда не думал, что может оказаться на месте тех небольших компаний, которых элементарным "квотированием" лишили бизнеса и эфира. Нормальной была и реакция на принудительное и вопреки мнению большинства зрителей выбрасывание из сетей якобы "неадаптированных" каналов...При этом тогда же много говорилось в комментариях, что подобная нецивилизованная практика может бумерангом обернутся в равной степени и по отношению к сторонникам подобных нововведений, что в мире нет такой практики ни в одной нормальной стране. Но ТВі и оранжевые ораторы кричали тогда, что всё это демократически и классно. Так нате и давитесь теперь тем, что допустили и чему способствовали и рукоплескали сами. Законы просунуты, придуманы и приняты вашими же "апазыцианерамы",когда они были при власти....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду