«Воля» переводить ТВі у дорожчий пакет

31 Серпня 2012
6230
31 Серпня 2012
09:55

«Воля» переводить ТВі у дорожчий пакет

6230
Пояснює це високими рейтингами каналу
«Воля» переводить ТВі у дорожчий пакет

Найбільший у країні оператор кабельного телебачення - компанія «Воля» - з 5 вересня припинить транслювати телеканал ТВі у базовому пакеті своїх послуг «Україна і світ». Цю інформацію, оприлюднену гендиректором ТВі Миколою Княжицьким у Facebook, підтвердив президент «Волі» Сергій Бойко, пише газета «Коммерсантъ. Украина».

 

Канал буде переведений у розширений пакет «Всесвіт» (80 грн на місяць проти 47 грн в «Україна і світ»), який з 5 вересня розшириться з 91 до 110 телеканалів. «У нас проходить уніфікація пакетів у всіх 20 містах мовлення, а також їх розширення через рішення Нацради про обов'язкову трансляції цифрових ефірних каналів», - розповів пан Бойко.

 

Причиною переведення ТВі в більш дорогий пакет стали його високі рейтинги, стверджує президент «Волі». «Наші маркетологи стверджують, що велика частина аудиторії цього каналу і так  підписані на" Всесвіт ", а для тих, хто ще не підписався, це буде стимулом змінити пакет», - зазначив пан Бойко. За даними пана Княжицького, у «Волі» в Києві близько 250 тис. абонентів, підписаних на пакет «Україна і світ» і 78 тис., підписаних на «Всесвіт».

 

ТВі поки не планує домагатися повернення в базовий пакет «Волі» у судовому порядку, але закликає своїх телеглядачів самим звертатися в суди проти провайдерів. «Є люди, які підключалися до мереж, щоб дивитися нас. Ми розраховуємо, що під їх тиском оператори будуть зацікавлені повернути нас до свої мережі», - говорить пан Княжицький.

 

За словами пана Княжицького, від трансляції ТВі відмовилося вже більше 60 провайдерів у регіонах. «Ми отримуємо інформацію, що на них тисне Нацрада, що вимагає під загрозою позбавлення ліцензії прибрати нас з ефіру», - стверджує він.

 

29 серпня Нацрада скасувала вимоги про обов'язкову трансляцію цифрових ефірних каналів, ухваливши нове рішення про правила формування програмної послуги. Але, як пояснив пан Бойко, «Воля» переоформила свою ліцензію, коли попереднє рішення було ще в силі.

 

Нагадаємо, 20 липня канал ТВі несподівано зник у мережах групи компаній «Тріолан» в 11 містах. Замість ТВі кабельники почали ретранслювати канал Національного банку БТБ («Банк-TV»). «Тріолан» пояснив, що технічний збій і заміна ТВі на БТБ сталися під час виконання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги.

 

Нагадаємо, що гендиректор ТВі Микола Княжицький балотується до Верховної Ради під номером 11 у списку об'єднаної опозиції. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6230
Читайте також
08.09.2012 17:49
Володимир Дубровський, «Дзеркало тижня. Україна»
24 819
31.07.2012 18:59
Юрий Крайняк, для «Детектор медіа»
18 053
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
to Swat
4256 дн. тому
Будемо масово відмовлятися від послуг "Волі" На жаль... Але нічого дивного - це ж бізнес Катерини Ющенко
Swat
4257 дн. тому
Велике спасибі Волі, що не дивлячись ні на що, продовжують транслювати ТВі! Хоч в іншому пакеті, обовя'зково будемо продовжувати дивитись. Головне - правдивість телебачення (а ТВі, мабудь, єдиний зараз такий канал), а не додатково якісь 20 гривень в місяць.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду