Княжицький: Якщо податкова виграє суд, ТВі збанкрутує і закриється

23 Серпня 2012
6562
23 Серпня 2012
11:20

Княжицький: Якщо податкова виграє суд, ТВі збанкрутує і закриється

6562
З початком виборчої кампанії ТВі відключили 42 кабельні мережі
Княжицький: Якщо податкова виграє суд, ТВі збанкрутує і закриється

Гендиректор ТВі Микола Княжицький заявляє, що якщо податкова виграє суд проти каналу, то ТВі збанкрутує і закриється. Про це він сказав в ефірі каналу 22 серпня.

 

Пан Княжицький вважає, що канал зараз перебуває «під надзвичайним тиском».

 

«Незважаючи на те, що справу проти мене закрили, податкова продовжує з нами судитися. Якщо вони виграють суд (засідання пройде 12 вересня), то ми будемо змушені заплатити 9 мільйонів гривень. Для нашого каналу це надзвичайно великі гроші, це фактично банкрутство», - сказав він.

 

Микола Княжицький додав, що з початком виборчої кампанії канал відключили 42 кабельні мережі. Переважно це відбувається на сході: у Дніпропетровську, Донецьку, Харкові, також були факти відключення ТВі в Коломиї.

 

На думку гендиректора ТВі, це відбувається за вказівкою представників Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. «За нашою інформацією, керівництво Нацради дає вказівки відключати ТВі», - зазначив він.

 

Наразі відключення продовжуються, до того ж, за словами пана Княжицького, нині надзвичайно впали рейтинги каналу, зокрема в Києві: «Ми залучаємо іноземні кошти і жодної копійки з українського державного бюджету не взяли. У нашого власника жодного іншого бізнесу, окрім ТВі, в Україні немає, тому натиснути на нього не можна. Тому єдиний спосіб - це закрити канал. І зараз ми є свідками знищення каналу, який не можна контролювати з Банкової».

 

Нагадаємо, розгляд Київським окружним апеляційним судом апеляційної скарги Державної податкової інспекції у Солом'янському районі Києва на постанову Київського окружного адміністративного суду у справі ТВі перенесено на 12 вересня 2012 року.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», дві харківські компанії «ІТ.Сервіс» та «Епсілон ТВ», що надають послуги під брендом «Тріолан» у Харкові та Чугуєві, змінили загальну концепцію програм до ретрансляції і збільшили кількість програм в універсальній програмній послузі (УПП) до 40, але виключили з переліку ТВі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6562
Читайте також
31.07.2012 18:59
Юрий Крайняк, для «Детектор медіа»
18 051
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду