«Тріолан» відключив ще й харківський ефірний телеканал Simon

24 Липня 2012
8284
24 Липня 2012
14:25

«Тріолан» відключив ще й харківський ефірний телеканал Simon

8284
Simon ретранслює ТВі, але його вимкнення нібито не пов’язане з вимкненням ТВі
«Тріолан» відключив ще й харківський ефірний телеканал Simon

Харківський ефірний телеканал Simon виключили з мереж операторів кабельного телебачення, що працюють під торговою маркою «Тріолан». Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив головний редактор каналу Володимир Мазур.

 

Simon має ліцензію на мовлення на 28 ТВК у Харкові і входить до універсальної програмної послуги. Канал офіційно ретранслює ТВі, уточнив пан Мазур.

 

Відключення відбулося в п'ятницю, 20 липня, повідомив головний редактор каналу. «У "Тріолані" відключення пояснюють певними технічними проблемами. У п'ятницю (20 липня. - ТК) їх пов'язували з погодними умовами. У нас дійсно був сильний вітер. Інших пояснень на сьогодні немає», - зазначив Володимир Мазур.

 

Зі слів пана Мазура, сьогодні, 24 липня, під час прес-конференції директор з інновацій «Тріолану» Вадим Сидоренко сказав, що жодних юридичних питань щодо Simon зі сторони оператора немає, і питання перебуває у технічній площині.

 

«Однак він сказав, що відновлення мовлення Simon не є пріоритетним, оскільки всі сили кинуті на відновлення ефіру ТВі», - додав Володимир Мазур. Поки що оператор не називає термінів, коли може були включений канал, однак обіцяє обов'язково поновити його мовлення. При цьому представники «Тріолану» запевняють, що відключення Simon та зникнення з мереж ТВі між собою не пов'язані.

 

«Наші внутрішні пояснення звичайно емоційні. Однак ми притримуємось єдиної точки зору і сподіваємось, що це технічна проблема. Щоб стверджувати, що це політична проблема, потрібні серйозні докази. Тому що емоційна реакція зрозуміла: перед виборами проблеми зі ЗМІ пов'язують з політикою. Однак у нас поки таких доказів немає», - зазначив Володимир Мазур.

 

Телеканал Simon, як і ТВі, звернувся з офіційним листом до керівництва «Тріолану» з проханням детально пояснити причини відключення.

 

Нагадаємо, 20 липня ТВі було вимкнено в мережах операторів кабельного телебачення, що працюють під торговою маркою «Тріолан», в 11 містах України. Замість ТВі транслюється телеканал Національного банку України «Банк-TV» (БТБ).

 

У Facebook «Тріолан» пояснив, що технічний збій і заміна ТВі на БТБ сталися під час виконання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги.

 

23 липня у «Тріолані» заявили, що технічні роботи з відновлення телеканалу ТВі припинені: «Це викликано ажіотажем навколо цієї події. З мухи зробили слона і тепер із цим слоном потрібно розбиратися...». Канал ТВі досі не отримав офіційної відповіді «Тріолану» про причини вимкнення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8284
Читайте також
31.07.2012 18:59
Юрий Крайняк, для «Детектор медіа»
18 053
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
З Харкова
4295 дн. тому
Ви забули згадати, що Тріолан також згадувався під час вересневого скандалу з зникненням з ефіру ще трьох харківських каналів, що мали відношення до опозиції - тоді це також були "технічні проблеми"(((
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду