Нацрада проведе моніторинг провайдерів на предмет відключення ТВі (ДОПОВНЕНО)

4 Вересня 2012
7003
4 Вересня 2012
17:33

Нацрада проведе моніторинг провайдерів на предмет відключення ТВі (ДОПОВНЕНО)

7003
Але не перевірки
Нацрада проведе моніторинг провайдерів на предмет відключення ТВі (ДОПОВНЕНО)

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проведе моніторинг провайдерів на предмет відключення телеканалу ТВі. Про це на брифінгу 4 вересня повідомив голова Нацради Володимир Манжосов, інформує прес-служба регуляторного органу.

 

За словами пана Манжосова, Нацрада з'ясує, хто відключає ТВі, з яких причин і які ще канали вимикають у кабельних мережах. Уся отримана інформація буде оприлюднена Нацрадою, пообіцяв голова.

 

Володимир Манжосов заявив, що Нацрада не має стосунку до того, що відбувається з ТВі, як про це заявляє канал.

 

Голова Нацради також нагадав, що регулятор призупинив перевірки телерадіоорганізацій до закінчення виборів відповідно до прийнятої 9 лютого постанови Верховної Ради про забезпечення безперешкодної діяльності ЗМІ у передвиборний період 2012 року.

 

На думку гендиректора каналу ТВі Миколи Княжицького, провайдери не є телерадіоорганізаціями, а ТВі - є, отже, Нацрада мала б захищати передусім канал.

 

За даними ТВі, понад 60 кабельних компаній протягом серпня вимкнули ТВі зі своїх пакетів.

 

Наводимо повний текст заяви Володимира Манжосова, наданий прес-службою:

 

«Всі ви знаєте ситуацію, яка є нині в нашій державі, – передвиборна кампанія, пристрасті розгораються з кожним днем. У нас є багато заяв, звернень і звинувачень із цього приводу. Це стосується насамперед проблем каналу «ТВі»,  який, за інформацією компанії, виключають з кабельних мереж начебто за прямою вказівкою Національної ради чи місцевих органів влади.

 

Варто наголосити, що ми не маємо до цього ніякого стосунку. Національна рада вже робила заяви з цього приводу і неодноразово.

 

Можна простежити єдину участь Національної ради у цьому процесі: ми вимагаємо від провайдерів програмної послуги виконання нашого рішення щодо розширення універсальної програмної послуги на вимогу Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

 

Все інше – це господарські стосунки між каналами і провайдером, в які Національна рада не має права втручатися і не втручається.

 

За нашою попередньою інформацією, яка до нас надходить у зв’язку з переоформленням ліцензій, мова не йде про виключення тільки каналу «ТВі».  Через розширену універсальну послугу (за визначенням – обов’язкове забезпечення абонентам можливості перегляду пакета програм у складі програм телерадіоорганізацій, які відповідно до ліцензій здійснюють наземне ефірне мовлення на території розташування відповідної багатоканальної телемережі),  до якої додалися цифрові ефірні канали,  багато провайдерів вимушені відмовлятися від інших каналів.

 

Враховуючи всю нинішню ситуацію, яка складається навколо цього питання, необхідно сказати про безліч спекуляцій з цього приводу. Національна рада не може зараз проводити жодних перевірок, чого вимагає від нас канал «ТВі». Я можу нагадати, що його керівництво неодноразово виступало і говорило про те, що Національна рада не може взагалі проводити перевірки,  що це не передбачено чинним законодавством. Зараз вони вимагають проведення перевірок і застосування якихось санкцій, добре знаючи, що перевірки на час виборчої кампанії заборонені.

 

Тому, зважаючи на численні звернення, Національна рада проведе моніторинг усіх провайдерів програмної послуги, які транслюють цей канал, для того, щоб мати всю необхідну інформацію: де виключають, скільки виключають, і які інші канали виключаються в кабельних мережах. Коли така інформація буде, ми її оприлюднимо».

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7003
Читайте також
13.09.2012 06:23
для «Укоаїнська правда»
21 272
12.09.2012 08:55
Євген Солонина, «Радіо свобода»
24 054
11.09.2012 09:15
Валентина Самченко, «Україна молода»
26 732
10.09.2012 08:27
«Коммерсантъ. Украина»
22 803
07.09.2012 14:41
Роман Кабачій, для «Детектор медіа»
14 026
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду