Донецький кабельний оператор: ТВі переведений у цифровий пакет (ДОДАНО)

14 Серпня 2012
12339
14 Серпня 2012
17:36

Донецький кабельний оператор: ТВі переведений у цифровий пакет (ДОДАНО)

12339
Однак на запитання, які ще телеканали залишать сітку мовлення кабельних операторів, відповіді немає
Донецький кабельний оператор: ТВі переведений у цифровий пакет (ДОДАНО)

Директор кабельного оператора «Городское строительство» Анатолій Ходирев заявляє, що відключення телеканалу ТВі у Донецьку викликане рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

 «Це рішення ми маємо виконати. Це стало причиною того, що низка українських телеканалів, які не входять в універсальну програмну послугу залишать сітку мовлення кабельних операторів», - сказав Анатолій Ходирев.

 

Однак, які ще телеканали залишать сітку мовлення кабельних операторів, він не називає. «Це питання обговорюється», - додав він.

 

Також пан Ходирев запевняє, що ТВі цікавий певній частині абонентів операторів, тому він буде переведений у цифровий пакет.

 

Нагадаємо, як пише «Українська правда», телеканал ТВі зник з кабельного телебачення «Формат» у Маріуполі. Як зазначають місцеві глядачі, замість нього транслюють канал «Донбас». А мешканці Донецька повідомили, що у понеділок у них замість ТВі в ефірі з'явився російський «Дом Кино».

 

Тоді генеральний директор ТВі Микола Княжицький звернувся до представників місцевих телекомпаній із пропозицією транслювати канал безкоштовно або за 1 грн.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», ТВі було вимкнено в мережах операторів кабельного телебачення, що працюють під торговою маркою «Тріолан», в 11 містах України. Замість ТВі транслюється телеканал Національного банку України «Банк-TV» (БТБ).

 

«Тріолан» також пояснив, що технічний збій і заміна ТВі на БТБ сталися під час виконання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги. 

 

ДОДАНО

 

Прес-служба ТВі заявила, що канал отримує від своїх партнерів у регіонах повідомлення, що такі дії кабельників спричинені прямими вказівками регіональних представників Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

 

«Нагадаємо, що раніше, ми отримали від регуляторів телекомунікаційного ринку та телерадіомовників (НКРЗІ та Національної ради з питань телебачення та радіомовлення), відповіді щодо відключення ТВі в мережі «Тріолан», у яких продемонстровано небажання займатися проблемами складових телеінформаційного простору країни», - йдеться у повідомленні каналу.

 

Як вже писала «Детектор медіа», Нацрада заявила, що у передвиборний період не має права втручатися або перевіряти ні діяльність «Тріолану», ні «ТВі», ні будь-якої іншої компанії. Також регулятор наголосив, що розцінює конфлікт «Тріолану» та ТВі як суто господарський.

 

«Вважаємо, що таким чином державні регулятори відмовляються виконувати свої прямі функції та дотримуватися букви закону. Переконані, що такими діями Національна рада не лише порушує вимоги законодавства про діяльність кабельних провайдерів, але й законодавство про вибори народних депутатів. Виборче законодавство містить державні гарантії вільного поширення будь-якої інформації про факти і події, пов'язані з виборами», - наголошує прес-служба каналу ТВі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12339
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду