На мікрофон журналістки СТБ Ольги Червакової напав депутат КПУ Олександр Ткаченко

1 Вересня 2009
19330
1 Вересня 2009
12:46

На мікрофон журналістки СТБ Ольги Червакової напав депутат КПУ Олександр Ткаченко

19330
На мікрофон журналістки СТБ Ольги Червакової напав депутат КПУ Олександр Ткаченко

На журналістку СТБ Ольгу Червакову напав комуніст Олександр Ткаченко. Про це ТК стало відомо від самої Ольги.

 

Інцидент трапився у приміщенні Верховної Ради. Пані Червакова розповіла «Детектор медіа», що планувала взяти в Олександра Ткаченка коментар. Напередодні член  фракції КПУ виступив із ініціативою, щоб журналістів не пускали у буфет Верховної Ради.

 

«Я спитала у пана Ткаченка: "Чим він керувався, коли робив таку заяву? ", - розповідає «Детектор медіа» журналістка СТБ. - Він нічого не відповів. Натомість спочатку вдарив по мікрофону, тоді вихопив його і пішов з ним по сходах до третього поверху. Далі депутат викинув мікрофон, і він упав аж у підвал... Усі ці дії зафіксовано на відео».

 

За її словами, потрісканий внаслідок «польоту» мікрофон знайшли. Щоб зафіксувати пошкодження, пані Червакова звернулася до працівників правоохоронних органів та до парламентської охорони. 

 

ТК намагалася звязатися з Олександром Ткаченком. Але помічник екс-голови Верховної Ради сказав, що номера його телефону не знає. «Я - помічник не новий. А  от телефон у Олександра  Миколайовича - новий. Хочете його знайти - ідіть у Верховну Раду. До чого тут я, як помічник?», - пояснив Леонід Артикульний.

 

Ольга Червакова переконана, що  дії депутата підпадають під дію частини першої статті 171 КК: «Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів». На запитання ТК, чи оскаржуватиме вона дії пана Ткаченка у судовому порядку, журналістка СТБ відповіла, що має порадитися з юристами телекомпанії.

 

Неофіційні прийоми у спілкуванні з журналістами Олександр Ткаченко практикує не вперше. 16 липня 2007 року він розбив фотоапарат головного редактора газети «Молодіжні хроніки» та інтернет-видання  Sprotiv.org Вадима Гладчука і у присутності свідків погрожував йому фізичною розправою. Саме такою була реакція тодішнього президента Тендерної палати на спробу пана Гладчука сфотографувати його у момент зустрічі з Антоном Яценком, сином одного з власників ООО «Європейське консалтингове агентство» Володимира Яценка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19330
Читайте також
10.04.2010 21:32
Ольга Червакова, «Українська правда»
35 845
02.09.2009 19:09
Ольга Червакова, для «Украинской правды»
48 737
02.07.2009 09:32
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
39 265
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Коко
5350 дн. тому
А як вам CENSORED????? Журналістку Надзвичайних затримали із коноплею у кабінеті борця з незаконним обігом наркотиків!!! Безпрєдєл!!!!!!!
Олександр
5350 дн. тому
Ядро штовхають...
Іван
5351 дн. тому
то, шо Ткаченко - CENSORED і демагог, давно відомо. тут новин немає. але з іншого боку, надто вже непрофесійною видалася та цибата папараця - поки стояли, все було добре, а щойно Ткаченко почав втікати (на шо, кстаті, має повне право, як і на публічну відповідальність за таку втечу від діалогу), як медуза пера почала зриватися на писк і ледь не силоміць тицяти йому мікрофон. в кульмінаційній сцені добре видно, що вона намагалася всунути мікрофон перед двірним проходом, не розрахувала і заїхала йому прямо в обличчя. звісно, відреагував він по-жлобському, але не варто обмежуватися наїздами (справедливими) лише в один бік. насправді, жлоби вони обидва. спостерігав не раз за поведінкою журналюг на прес-конференціях і інших заходах і не раз ловив себе на думці, що з задоволенням і в ізвращьонной формє позаважав би декому у виконанні ним професійних обов"язків. не до крові, звичайно, але пара синяків була б не зайвою. і шо характєрно, після прочитання чи перегляду матеріалів, які виходили після цих випадків, желаніє тіки усілівалось. щитайте мене ткаченком
Макс
5351 дн. тому
Еще один неуравновешенный в парламенте. Там срочно нужно психконтроль на входе устраивать. Интересно спотанно у Ткаченко вышло, или он перед этим потренировался? И каким видом спорта он в детстве занимался? Случайно, не метанием ядра или копья?
Grivna
5351 дн. тому
Ткаченка - на нари!
Grivna
5351 дн. тому
1 серпня 2007 року на замовлення Олександра Ткаченко слідчій Солом'янського РУ ГУ МВС України в м. Києві майор міліції Іван Дьордяй сфабрикував кримінальну справу на редактора Інтернет - видання Sprotiv.org Вадима Гладчука. Журналіста затримали під час мітингу біля офісу Тендерної палати та за наклепом коханки Олександра Ткаченка - шахрайки Віри Пстрак незаконно протримали під вартою 16 діб.
маркетолог
5351 дн. тому
"На мікрофон журналістки СТБ Ольги Червакової напав депутат КПУ Олександр Ткаченко" креативненько...
антиГлобалист
5351 дн. тому
подняли шум на ровном месте. смотрел я видео - ничего особенного. журналиста сильно приставучая - такта нету, воспитание нету - только и лезет без мыла в душу... вот колхозник и расстроился..
ЖУРНАЛИСТ из Днепра
5351 дн. тому
Ольга, держись! мы тебя любим!!! а коммунистов не любим
опер голосеевский
5351 дн. тому
Вы сегодня новости смотрите по СТБ, 1+1 и ICTV там про журналистку инверсное расскажут. Мусорки с Голосеевского РО жгут!!!!
Otar Dovzhenko
5351 дн. тому
мікрофон був червоний з жовтим, все ясно)))) їх це збуджує :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду