Депутат Куликов став на захист журналістів «Сіті»

20 Липня 2009
16064
20 Липня 2009
16:46

Депутат Куликов став на захист журналістів «Сіті»

16064
Депутат Куликов став на захист журналістів «Сіті»

Народний депутат Кирило Куликов звернувся до Генерального прокурора Олександра Медведька з вимогою здійснити перевірку стосовно посадових осіб ТОВ «Інвестиційно-будівельна група», які не виконують рішення судів, приписів по забороні проведення вишукувальних, проектних та будівельних робіт по вулиці Гончара, 17-23, у Києві.

 

Депутат заявляє, що під час мирних акцій проти незаконного будівництва 14, 15 та 16 липня до мешканців прилеглих будинків по вулиці Гончара, 17-23, працівники охоронних фірм, за вказівкою представників забудовника, застосовували грубу фізичну силу, сльозогінні речовини. «Та найголовніше - від сльозогінного газу зазнали ушкодження здоров'я працівники ЗМІ - журналіст та оператор телеканалу "Сіті"», - заявляє Кирило Куликов.

 

За інформацією народного депутата, працівники правоохоронних органів затримали винних осіб, але з незрозумілих причин звільнили. Потім ці ж особи повернулись на будівельний майданчик.

 

Як повідомляла ТК, 16 липня під час підготовки сюжету про конфлікт місцевих мешканців і забудовників на вулиці Гончара, знімальна група каналу «Сіті» зіткнулася з охороною будівельного майданчика, яка намагалася відібрати камеру й забороняла знімати. Наступного дня керівництво каналу «Сіті» заявило, що звернеться до правоохоронних органів і відповідних посадовців з вимогою покарати осіб, які перешкоджали зйомкам і застосовували сльозогінний газ проти демонстрантів і журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16064
Читайте також
02.07.2009 09:32
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
39 259
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
OttO
5387 дн. тому
"...під час мирних акцій ..." ??? ничего себе мирные акции!!! десятки бритоголовых, вооруженных болгарками, кошками, кувалдами и кранами валили забор! Но Куликову, конечно, тема с постраждалыми журналистами только на руку. Какая выгодная эмоция! Ведь можно так благородно попиариться в глазах общественности и особенно в глазах представителей СМИ. В общем ничего нового и интересного. Но любопытно другое. Почему-то именно канал "Сити" ВСЕГДА сопровождает все публичные акции протеста Куликова против строителей, как никто другой. Про однобокость этих сбжетов думаю и упоминать не стоит. А, ну и 5-ый порой проскакивает (нежная дружба Куликова и Стеця известна всем).
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду