Співробітниця річкового порту напала на знімальну групу СТБ

25 Червня 2009
16091
25 Червня 2009
17:22

Співробітниця річкового порту напала на знімальну групу СТБ

16091
Співробітниця річкового порту напала на знімальну групу СТБ

Представниця річкового агентства ВАТ «Київський річковий порт» пошкодила камеру знімальної групи телеканалу СТБ. Про це «Детектор медіа» повідомив оператор Олександр Кубрицький.

 

За словами Олександра, 25 червня разом із журналісткою Олександрою Мітіною він знімав сюжет про загибель хлопця, який 13 червня випав із палуби теплоходу. «Ми знімали цей корабель. До нас вийшла жінка й представилась представницею річкового агентства, яке організовує туристичні подорожі - ВАТ «КРП». Ми одразу попросили її дати нам коментар. Коли увімкнули камеру, вона почала нервувати і кричати, щоб ми не знімали. А за кілька секунд накинулась на камеру, вирвала камерний мікрофон і пішла з ним у будівлю річкового порту», - розповів оператор.

 

Після цього співробітники СТБ викликали міліцію. За кілька хвилин із будівлі річкового порту вийшов чоловік, який повернув журналістам частину камери. Зараз представники Подільського районного управління міліції допитують свідків та складають протокол.

 

Цю подію, а також напад на знімальну групу «Закритої зони», прокоментував голова Комітету Київської незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов. На його думку, причиною таких дій нападників є «неналежна реакція влади на факти перешкоджання роботи журналістів». На його думку, журналісти повинні виступити із відкритим протестом проти бездіяльності правоохоронців у випадках нападів на журналістів та порушення їхніх прав.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16091
Читайте також
02.09.2009 19:09
Ольга Червакова, для «Украинской правды»
48 737
03.07.2009 16:11
Інна Завгородня, «Український тиждень»
31 355
03.07.2009 10:35
Маша Томак, «День», Анна Слєсарєва, Анастасія Сошина, «День»
21 763
02.07.2009 09:32
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
39 264
30.06.2009 15:48
Олег Вергеліс, «Дзеркало тижня»
18 634
30.06.2009 08:41
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
17 895
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Влад
5416 дн. тому
МВД просто составило закрытый список лояльных журналистов. Им сливает нужную инфу в обмн на понимание проблем милиции. Поэтому час до прибытия милиции ушел на соответствие СТБ этому списку. Отделение милиции находится по диагонали от речпорта через трамвайные пути. Идти вразвалочку максимум 3-4 минуты. Видимо телеканал не заработал балов у пресслужбы милиции, поэтому никаких уголовных дел не будет. Другое дело "закрытая зона". Ее строго-натрого наказано лелеять и оберегать и оказывать максимальное содействие под страхом увольнения.
знающий
5417 дн. тому
Стб - лидер по конфликтам! Подошла женщина....попросили дать комментарий.... и мы включили камеру.... Да не так же всё было... редактора на планёрках требуют, чтобы камера работала и до того, как "попросили" женщину... да и вообще, разве это просьба? И мало ли кто куда вышел? Как могут профсоюзы олицетворять мимо проходившую женщину к "власти"? Если на Арьевских бойцов напала охрана с газом - я всё понимаю и поддерживаю, но с Стб - очередная синтетика "аля-скандал"... бред!
Оолексій Кутєпов
5417 дн. тому
Попередній коментар стосується ОБОХ ганебних нападів.
Олексій Кутєпов
5417 дн. тому
Ганьба! Всенародне цькування і громадський осуд. Нападникам і тим, хто, крий Боже, націлений усе зам'яти. Команді "Закритої зони" і особисто Кубрицькому і Мотіній - найщиріша підтримка і солідарність! (Сам переживаю подібне). А всі колеги - особливо керівники інших редакцій - неодмінно мусять відреагувати - підняти хвилю медійного обурення на такі ганебні прецеденти і не зняти з контролю цю справу аж до винесення вердикту на суді. Зараз точно не до конкуренції. Сьогодні нас - завтра вас. Панове, заткнуть рота нам - країні смерть. Задумайтесь.
Юрист
5417 дн. тому
То це ж відверте порушення - навмисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста: стаття 171 Кримінального кодексу України - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Порушників у суд! Об'єктом злочину є встановлений порядок здійснення законної професійної діяльності журналістів, який забезпечує конституційне право громадян на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію, необхідну Їм для реалізації ними своїх прав, свобод та законних інтересів.
Юрист
5417 дн. тому
То це ж відверте порушення - навмисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста: стаття 171 Кримінального кодексу України - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Порушників у суд!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду