Журналістці СТБ Ользі Черваковій у прокуратурі відмовилися надати будь-які документи у справі щодо інциденту з депутатом Ткаченком (+ВІДЕО)

29 Вересня 2009
18452
29 Вересня 2009
20:08

Журналістці СТБ Ользі Черваковій у прокуратурі відмовилися надати будь-які документи у справі щодо інциденту з депутатом Ткаченком (+ВІДЕО)

18452
Журналістці СТБ Ользі Черваковій у прокуратурі відмовилися надати будь-які документи у справі щодо інциденту з депутатом Ткаченком (+ВІДЕО)

Журналістці СТБ Ользі Черваковій у прокуратурі відмовилися надати будь-які документи у справі щодо інциденту з народним депутатом Олександром Ткаченком (фракція КПУ).

 

Як відомо, Червакова має намір оскаржити рішення Печерської прокуратури міста Києва про відмову в порушенні кримінальної справи щодо інциденту з народним депутатом Олександром Ткаченком. Для цього вона має отримати копію постанови про відмову в порушенні кримінальної справи. З відповідною заявою вона звернулася учора, 28 вересня, до Печерської районної прокуратури міста Києва. Однак, як розповіла журналістка, черговий слідчий відмовився реєструвати заяву на підставі того, що «вже пів на шосту» і порадив звернутися до канцелярії на наступний день, 29 вересня, з тим, щоб уточнити вхідний номер документу та прізвище посадової особи, яка буде цим займатися.

 

Коли сьогодні журналістка прийшла до прокуратури (відео можна переглянути тут), то її до канцелярії не пропустив черговий, порадивши звертатися до прокуратури міста Києва і в категоричній формі не пропустив її до приміщення.

 

«У результаті мені не надали ані постанови про відмову відкрити кримінальну справу, ані реєстраційного номеру заяви про оскарження, ані відмови прийняти таку заяву. Якби я навіть хотіла іти до прокуратури міста Києва - мені немає з чим», - констатує Червакова.

 

Нині Ольга Червакова готується писати скаргу на дії посадових осіб Печерської райпрокуратури.

 

«Тільки-но в мене буде копія постанови про відмову в порушенні кримінальної справи і всі документи, на підставі яких я можу оскаржити дії слідчого, ми будемо звертатися до суду», - сказала вона.

 

Народний депутат юрист Микола Катеринчук в інтерв'ю телеканалу СТБ заявив про намір подати відповідний депутатський запит до прокуратури з метою витребувати документи.

 

«Це грубе порушення прав громадянина. Ми будемо робити відповідне депутатське звернення. Ми обов'язково будемо вимагати звільнення слідчого та цієї людини, яка не дала навіть в канцелярію зайти щоб хоча б позов суду подати, ,», - заявив Катеринчук.

 

Нагадаємо, 1 вересня 2009 року у Верховній Раді народний депутат Олександр Ткаченко (КПУ) висловив протест проти запитання журналістки телеканалу СТБ Ольги Червакової тим, що вихопив у неї мікрофон і пожбурив його зі сходів. Неофіційні прийоми у спілкуванні з журналістами Олександр Ткаченко практикує не вперше. 16 липня 2007 року він розбив фотоапарат головного редактора газети «Молодіжні хроніки» та інтернет-видання  Sprotiv.org Вадима Гладчука і у присутності свідків погрожував йому фізичною розправою. Саме такою була реакція тодішнього президента Тендерної палати на спробу пана Гладчука сфотографувати його у момент зустрічі з Антоном Яценком, сином одного з власників ООО «Європейське консалтингове агентство» Володимира Яценка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18452
Читайте також
20.04.2010 09:03
Отар Довженко
3 609 668
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ганжі
5324 дн. тому
В даному випадку він має право НЕ давати інтерв'ю і всі його дії лежать виключно у площині етичних і майнових відносин, можливо трудових (на мою думку, він був нетверезим). От якби він її побив мікрофоном, або б погрожував їй, або б його охоронці її викинули, то це б була 171. Хоча, звісно, є проблема відповідальності нардепів перед виборцями, але то інша пісня. В даному конфлікті має бути А) осуд з боку суспільства, Б) відповідна реакція з боку комісії з депутатської етики, В) позов до суду з відшкодування матеріальної і моральної шкоди. Г) підняття в суспільстві питання щодо персональної відповідальності депутатів і можливості їх відкликання Щодо закону про ТБ термінологія там в принципі правильна, хоча, звісно, архаїчна. І я не певен, при всьому бажанні, що її можна ураз змінити - це ж скільки ліцензій треба враз поміняти...
Марфа
5324 дн. тому
жах.. колеги.. це ви справді, журналісти?? роздмухали дешевий скандал, зробивши послугу задрипаному комуністу, слово якого важить нуль цілих, нуль десятих, влаштували ганебний "перфоманс" біля ради із жбурлянням мікрофонів, творці, мать вашу, і тішитесь, ай да ми! а потім ніжками тупочите: ой-ой-ой, депутат мікрофон викинув, через сосиску, а прокуратура не зважає! ціна вашому обуренню - сосиска. і ще хочеться запитати, а те, що вас скуповують оптом і в роздріб не перешкоджає вашій професійній діяльності, нє?
Philippe de Chènevière
5324 дн. тому
1. "програми названо передачами, а канали - програмами" - так їх називають усі нормальні люди, тобто нефахівці. А професіоналізми залиште для внутрішніх цехових розбірок. 2. Червакова - не журналістка, а сутяга. Вона спеціально спровокувала конфлікт, щоб дістати насолоду від роздмухування скандалу. Але те, що з нею так по-скотськи повелися в прокуратурі, викликає співчуття. Олю, тримайся!
ганжа
5325 дн. тому
тобто ви вважаєте, що якщо чувак забрав ваше знаряддя праці і вишвирнув його геть, то він вам цим не перешкодив записати інтерв"ю? я розумію, що у людей і у юристів мова різна, чого вартий тільки закон про ТБ і РМ, де програми названо передачами, а канали - програмами. але якщо Ткаченко не підпадає під статтю про перешкоджання журналістської діяльності - і, завважте, не тільки це, а всі дії, які відверто перешкоджають журналістській діяльності (справ-то немає!!!), то, може, ця стаття якась недолуга?
Гість
5325 дн. тому
Та блін, яка прокуратура, ну нема там складу злочину. Порушення прав матеріальних (розбитий мікрофон) і немайнових (моральна шкода) є. Ну подала б скаргу у відповідну комісію з етики, зробила би репортаж про культуру і повагу нардепів до виборців. подала б до суду, але тут нема 171-ї!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду