Нацкомісія з утвердження свободи слова: Інцидент між Ткаченком і Черваковою мають вивчити правоохоронці

15 Вересня 2009
29246
15 Вересня 2009
17:25

Нацкомісія з утвердження свободи слова: Інцидент між Ткаченком і Черваковою мають вивчити правоохоронці

29246
Нацкомісія з утвердження свободи слова: Інцидент між Ткаченком і Черваковою мають вивчити правоохоронці

Національна комісія з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі занепокоєна ситуацією, що складається в українському інформаційному просторі, і звертає увагу на те, що в Україні дедалі частіше порушуються права журналістів під час виконання професійних обов'язків, а значна кількість кримінальних справ, порушених за фактами нападів на журналістів, залишається без розслідування. Про це йдеться в офіційній заяві Національної комісії.

 

На думку членів комісії, ще одним свідченням низької політичної культури висопосадовців став інцидент між народним депутатом Олександром Ткаченком та кореспондентом каналу СТБ Ольгою Черваковою.

 

«Особливу стурбованість викликає факт нереагування правоохоронних органів країни на найбільш резонансні злочини. Зокрема, прокуратура України закрила справу за фактом побиття журналістів СТБ Маргарити Ситник та Валерія Новосада. Відсутність інформації про хід та результати розслідування створило негативний прецедент безкарності посадових осіб, зважаючи на те, що підозрюваним у побитті журналістів був народний депутат Олег Калашников», - йдеться в заяві.

 

Національна комісія також наголошує: суттєве затягування розслідування вбивства Георгія Ґонґадзе, відсутність прозорості й підзвітності в цій справі посилює побоювання української громадськості щодо відсутності політичної волі довести розслідування цієї справи до логічного завершення і покарати всіх винних у вбивстві журналіста.

 

Члени Нацкомісії закликають політичні сили, що братимуть участь у президентській виборчій кампанії, не використовувати маніпуляційних технологій, не втягувати журналістів у політичну боротьбу і не руйнувати журналістської професії. «Звертаємося до політичних сил не вдаватися до антидержавної риторики і не нищити країну відвертою неправдою, нівелюючи демократичні цінності виборені громадянами і, зокрема, журналістським співтовариством», - зазначено в заяві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29246
Читайте також
11.03.2010 12:21
Олександр Народецький, «Радіо Свобода»
31 417
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду