Комітет з питань свободи слова наполягатиме на публічному вибаченні Олександра Ткаченка

9 Вересня 2009
17310
9 Вересня 2009
15:35

Комітет з питань свободи слова наполягатиме на публічному вибаченні Олександра Ткаченка

17310
Комітет з питань свободи слова наполягатиме на публічному вибаченні Олександра Ткаченка

Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні, яке відбулося 9 вересня 2009 року, вирішив, що народний депутат Олександр Ткаченко (фракція КПУ) має публічно вибачитися за свою поведінку по відношенню до знімальної групи СТБ.

 

Крім того члени комітету вважають, що фракція КПУ має дати оцінку діям свого однопартійця. Члени комітету уповноважили свого голову Ганну Герман повідомити  про це рішення публічно з парламентської трибуни, як тільки буде розблокована діяльність Верховної Ради. Також Ганна Герман попросить своїх колег-депутатів коректніше поводитися з журналістами.

 

Також комітет вирішив звернутися до правоохоронних органів з проханням повідомити до наступного засідання про результати розслідування цієї справи.

 

На засіданні були присутні Ганна Герман, Володимир Ландік (фракція Партії регіонів), Юрій Стець (фракція НУ-НС), Андрій Шевченко, Олена Кондратюк, Микола Баграєв, Віктор Уколов (фракція БЮТ).

 

Ні самого Олександра Ткаченка ні його представників на засідання комітету не було.

 

Спеціальний кореспондент Ольга Червакова на прохання членів комітету розповіла свою версію того, що трапилося 1 вересня. Потім відповіла на низку запитань. Вона зазначила, що завжди намагалася бути рівновіддаленою до всіх політичних сил і якогось упередження стосовно лівого руху не має. Ольга не вважає, що саме вона спровокувала цей конфлікт. Тому її б задовольнило публічне вибачення Олександра Ткаченка, але не особисто перед нею та оператором, а перед своїми виборцями, які є глядачами СТБ.

 

Нагадаємо, що парламентський комітет мав розглянути інцидент між Черваковою і Ткаченком 2 вересня, але засідання не відбулося через відсутність кворуму.

 

Сам інцидент між знімальною групою телеканалу СТБ та народним депутатом України Олександром Ткаченком стався 1 вересня 2009 року у будівлі Верховної Ради України.

 

На захист знімальної групи СТБ виступили журналісти та Київська незалежна медіа-профспілка.

 

«Детектор медіа» пропонує всім, хто хоче приєднатися до оголошених вимог журналістів, надсилати свої підписи на адресу - letter.tk@gmail.com.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17310
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Jane
5345 дн. тому
"И шо, так а шо?" - хорошее "уточнююче запитання"-) Такие стали все звезды и правозащитники....противно читать...интеллигенция,четвертая власть...смешно
Вася
5346 дн. тому
Я много сюжетов сделал, сотни, в журналистике много лет. И над Ткаченко в свое время стебался весьма. И розовой кофточки не понадобилось. А что осудит журналистская общественность... Это даже логично. Ткаченко осудил журналистов, Червакова осудила Ткаченко, Васенька осудил Червакову, а Васеньку осудила общественность. Васенька теперь антиобщественный элемент. Но если из каждой розовой кофточки делать героя и политика, то в ВР будут одни розовые кофточки. И я не знаю, что лучше - малограмотный жлоб Ткаченко или самодурная розовая кофточка.
Stringer
5346 дн. тому
Писатели, вы хоть сами один сюжет сделали, что такие критиканы, или...- другие вас правильнее осудят.
Алегарф
5346 дн. тому
Можно ещё создать комитет по защите прав уборщиц ВР, и за каждый раз попадания депутатом мимо писсуара заставлять его публично извиняться : ))) Ну не хотят с тобой, укурышом, говорить, как могли ответили на твой дурацкий вопрос - чё ты за ним бежишь, микрофоном размахиваешь!
Вася
5346 дн. тому
Я так понял, что Червакова уже в депутаты собралась, поскольку действует уже не как журналист, но как политик. Тогда пускай готовится к ударам микрофонами. Большинство захотят пойти по ее пути.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду