Ольга Червакова вважає рішення прокуратури ганьбою та обіцяє депутатові Ткаченку судовий позов

28 Вересня 2009
19718
28 Вересня 2009
14:07

Ольга Червакова вважає рішення прокуратури ганьбою та обіцяє депутатові Ткаченку судовий позов

19718
Ольга Червакова вважає рішення прокуратури ганьбою та обіцяє депутатові Ткаченку судовий позов

Парламентський кореспондент СТБ Ольга Червакова дізналася про рішення прокуратури з інтернету. «Коли я подзвонила слідчому, він сказав, що надіслав мені копію постанови про відмову в порушенні кримінальної справи ще 18 вересня. І назвав адресу, за якою я живу і де щодня перевіряю поштову скриньку. Сьогодні - 28 вересня, а закон надає на оскарження такого рішення 10 днів. Тобто, часу вже не залишилося». Таким чином, вважає Ольга, «прокуратура ще раз показала своє обличчя».

 

«Мені не зрозуміло, де наші правоохоронні органи брешуть - коли ухвалюють такі екзотичні рішення чи коли Генпрокуратура декларує, що захищає права журналістів. У рішенні Печерської прокуратури йдеться про відсутність наміру в депутата Ткаченка завадити моїй професійній діяльності, і в тому ж абзаці написано, що його дії продиктовані небажанням надавати відповіді на мої запитання. Як на мене, "небажання надавати відповіді" і було тим самим "наміром", якого не знайшла прокуратура».

 

Водночас Ольга Червакова не збирається полишати цю справу: «Я дуже рада, що рішення прокуратури винесено у відносно короткий термін і що нас не маринували, як знімальну групу СТБ у 2006 році у справі Калашникова. Я буду щаслива, якщо цю справу розгляне суд у відкритому режимі, і я впевнена, що в цьому випадку буде ухвалено справедливе і законне рішення. Я вимагатиму в прокуратури копію постанови, яка так до мене і не дійшла, а заодно - пошукаю в їхній канцелярії копію квитанції про надсилання мені цього листа. Я сподіваюся, що вона є. Щойно в мене на руках будуть усі документи, невідкладно буде звернення до суду».

 

На думку Ольги Червакової, через незграбні дії прокуратури, яка не захотіла поставити крапку в скандалі із Ткаченком, справа набуде ще більшого резонансу. Крім звернення до суду, журналістка готує листа в парламентський комітет із законодавчого забезпечення правоохоронних органів, оскільки вважає, що рішення Печерської прокуратури й те, як про нього було повідомлено громадянам, можна кваліфікувати як бездіяльність.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19718
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Громадянка
5326 дн. тому
Шановна Ольга Червакова! Я декілька разів дивилася повтор запису про Ваш інцидент з Ткаченком. Добре усе роздивившись, вважаю, що Ви занадто непрофесійно і некоректно як мінімум тричі намагались його зупинити,тицяючи в обличчя людини мікрофон, а у дверях, у які Ткаченко намагався пройти, Ваш мікрофон опинився практично майже у нього в роті. Будь-яка людина на його місці занервувала б. От він і жбурнув Ваш мікрофон, і правильно зробив. Треба хоч трохи витримувати дистанцію між журналістською технікою та людським обличчям. Так що провина тут абсолютно обопільна, не намагайтесь робити з себе жертву. Зичу Вам усього найкращого.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду