Печерський суд відмовив журналістці Ользі Черваковій

13 Листопада 2009
27289
13 Листопада 2009
13:49

Печерський суд відмовив журналістці Ользі Черваковій

27289
Печерський суд відмовив журналістці Ользі Черваковій

Печерський суд міста Києва не задовольнив скарги журналістки СТБ Ольги Червакової на постанову прокуратури Печерського району міста Києва щодо відмови в порушенні кримінальної справи проти народного депутата України Олександра Ткаченка.

 

Як повідомила «Детектор медіа» пані Червакова, аргументи її адвоката стосувалися двох пунктів. Перший - це те, що слідчий опитав не всіх причетних до справи свідків. Цей пункт одразу ж було спростовано суддею. Другий пункт стосувався складу злочину за 171-ю статтею кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», що мав місце у діях пана Ткаченка.

 

«Щодо цього пункту ми не почули жодних спростувань ані з боку представника прокуратури, який був присутній на засіданні суду, ані з боку судді. В постанові суду йдеться лише про те, що всіх причетних до справи особи було допитано й жодного слова про те, чи є склад злочину в діях Ткаченка», - коментує пані Червакова.

 

Також вона розповіла, що з постанови Печерського суду їй стало відомо, що народний депутат Ткаченко навіть не спромігся з`явитися до прокуратури для надання свідчень. Пані Червакова підкреслила, що матеріали слідства базувалися на газетних публікаціях. У постанові суду зазначено: «Слідчий намагався зв`язатися з народним депутатом України Ткаченком О.М. і мав з ним особисту розмову по телефону, а також отримав газету, в якій депутат висловив свою думку щодо подій, які відбулися в кулуарах Верховної Ради».

 

Коментуючи рішення суду, Ольга Червакова резюмувала: «Від Печерського суду, відомого своїми екзотичними рішеннями, ми нічого іншого й не очікували. Тепер мій адвокат Сергій Нагорянський готує апеляцію до суду міста Києва».

 

Як повідомляла ТК, 1 вересня на мікрофон журналістки СТБ Ольги Червакової напав комуніст Олександр Ткаченко. Інцидент трапився у приміщенні Верховної Ради, коли пані Червакова намагалася взяти в пана Ткаченка коментар.

 

До генерального прокурора Олександра Медведька з проханням порушити кримінальну справу проти народного депутата Олександра Ткаченка через інцидент із журналісткою зверталася Київська незалежна медіа-профспілка. Зокрема, КНМП просила порушити кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності журналістів). Цю заяву підтримали журналісти.

 

Сама журналістка звернулася з вимогою порушити кримінальну справу за статтею 171 ККУ про перешкоджання журналістській діяльності народним депутатом Олександром Ткаченком до Печерської прокуратури. Отримавши відмову, журналістка подала скаргу до Печерського  районного суду столиці. Судове засідання мало відбутися 4 листопада. Але його перенесли, оскільки прокуратурою не було надано необхідних матеріалів справи і не з'явився її представник.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27289
Читайте також
10.04.2010 21:32
Ольга Червакова, «Українська правда»
35 845
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Виктория
5275 дн. тому
На мою думку всю ВР вже давно треба перевірити на «ПРОФ ПРИМГОДНІСТЬ»…. Жодна справа, ще не закінчилась позитивно(((( І цим вже можна судити про націю і про її «верховенство» Згадаймо журналістку М. Ситник та деп. Калашнікова… Можемо тільки поставити три крапки… І побажати успіху журналістці)))
мама_мыла_раму
5278 дн. тому
stasyuta // 14.11.2009 19:44:21 Тут высказывают своё мнение, и причём, не кто некого не оскорбляет. А, "быдлота", это скорее вы, если позволяете такие выражения в своих "профессиональных" комментариях!
tudi
5279 дн. тому
Вот как раз вела она себя непрофессионально. И действительно "тыкала" Мнение не мое - а 98 процентов моих коллег журналистов. И вопросы задавала идиотские.... Я б таких права журналистом называться лишал
stasyuta
5279 дн. тому
Сколько быдлоты на сайте пасется! Выучили слово "тыкала"! Во-первых, не тыкала, а задавала профессиональные вопросы. Во-вторых, Ткаченко - CENSORED!
tudi
5279 дн. тому
Хамка, тебя саму судить надо
Лана
5279 дн. тому
Я, конечно не юрист, но ч.1 ст.171 УКУ гласит об умышленном препятствовании деятельности журналистам. А в видео это инцидента умышленность Ткаченко не просматривается, а только его хамское поведение. Возможно ему было не приятно, что девушка тычет в лицо микрофон, но забирать и кидать его зачем? Так что это скорее - хулиганство, чем препятствование деятельности журналиста.
мама_мыла_раму
5280 дн. тому
Так как она "тыкала" микрофон в лицо Ткаченко - было просто хамство!
pr
5280 дн. тому
PR PR PR....
shelya
5280 дн. тому
Постанову Печерського райсуду тре оскаржити до Апеляційного суду м. Києва.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду