ТРК «Вінничина» позиватиметься проти чиновника, який побив оператора

25 Травня 2009
19319
25 Травня 2009
16:18

ТРК «Вінничина» позиватиметься проти чиновника, який побив оператора

19319
ТРК «Вінничина» позиватиметься проти чиновника, який побив оператора

Телерадіокомпанія «Вінниччина» позиватиметься проти першого заступника начальника Головного управління житлово-комунального господарства, енергетики, транспорту та зв'язку В'ячеслав Шестопала у зв'язку з травмою, завданою чиновником співробітнику ТРК. Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писала про інцидент. Насправді постраждалий Олександр Ільницький – не журналіст СТБ, як помилково повідомляла ТК, а оператор ТРК «Вінниччина».

 

«Інцидент стався під час прес-конференції, яку скликали представники Київського державного цирку-шапіто "Вогні Києва", - повідомляє ТК кореспондент ТРК Мирослава Дзівінська. - Адміністратор і директор цирку заявили, що за те, щоби розмістити у вінницькому парку Дружби народів цирк, начальник управління культури Вінницької міської ради Френкель Ірина Володимирівна та директор парку вимагали заплатити їм 8 тисяч гривень».

 

За словами журналістки ТРК «Вінничина», коли вона звернулася до директора цирку з уточнюючим запитанням, на неї й на оператора накинувся В'ячеслав Шестопал - перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства, енергетики, транспорту та зв'язку, який теж був присутній на прес-конференції. Він декілька разів ударив об'єктив камери. Постраждав оператор телеканалу Олександр Ільницький, отримавши забій м'яких тканин голови.

 

«Чиновник у грубій формі вимагав припинити зйомку, ображав знімальну групу. Всі обставини спілкування і рукоприкладства чиновника до представників ЗМІ під час прес-конференції зафіксовано на відео. ТРК "Вінниччина" буде подавати на чиновника до суду», - каже Мирослава Дзівінська, яка вважає такі дії чиновника перешкоджанням професійній діяльності.

 

«Поведінка нашого чиновника була неадекватною, у зв'язку з цим усі зібрані матеріали буде направлено до комісії з етики міськради», - прокоментував дії чиновника заступник Вінницького міського голови Володимир Слишинський.

 

Прес-секретар міської ради Аліса Мисловська повідомила ТК, що зазвичай усі цирки або луна-парки, які приїжджають із гастролями до Вінниці, розміщуються на майданчику в районі набережної (так звана «Бригантина»). Вони або платять наперед потрібну суму до міського бюджету за прибирання, використання електроенергії (в цьому випадку йшлося про 8 тисяч гривень за два тижні), або домовляються, що за це платитиме місто в обмін на квитки для соціально незахищеної категорії вінничан.

 

Цирк-шапіто «Вогні Києва» відмовився робити і перше, й друге, мотивуючи це тим, що цирк є державним підприємством і міська влада зобов'язана надати йому місце безкоштовно. Утім, жодних документів представники цирку не надали. До того ж, за словами Аліси Мисловської, вони вимагали безкоштовної реклами на обласній державній телерадіокомпанії. Але на телеканалі їм відмовили.  Начальник міського управління культури Ірини Френкель, щоби дізнатися про справжній статус цирку «Вогні Києва», направила запит до Міністерства культури та туризму. З міністерства надійшла відповідь, що проводиться службове розслідування і що названий цирк не зареєстровано як державний. Державна циркова компанія України також підтвердила, що цирк «Вогні Києва» не входить до складу їхнього державного підприємства. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19319
Читайте також
02.09.2009 19:09
Ольга Червакова, для «Украинской правды»
48 737
02.07.2009 09:32
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
39 265
16.03.2009 20:16
Евгений Минко
33 938
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду