Людина, що зламала руку фотокору «Коммерсанта», досі у розшуку

5 Червня 2009
17788
5 Червня 2009
08:43

Людина, що зламала руку фотокору «Коммерсанта», досі у розшуку

17788
Людина, що зламала руку фотокору «Коммерсанта», досі у розшуку

Особа, яка 2 жовтня 2008 року у бійці біля Будинку Звукозапису на вулиці Первомайського в Києві зламала руку фотокореспондентові газети «КоммерсантЪ» Олександру Течинському, перебуває у розшуку. Про це повідомляє Київська незалежна медіа-профспілка із посиланням на лист начальника слідчого відділу Печерського районного відділу міліції міста Києва Реви.

 

Нагадаємо, 2 жовтня 2008 року біля Будинку звукозапису у Києві на вулиці Леоніда Первомайського під час акцій протесту проти незаконної забудови було побито фотожурналістів Олександра Течинського і Володимира Гонтаря. Олександрові Течинському зламали руку. В журналіста Ігоря Луценка відібрали фотокамеру і повернули її з пошкодженнями. Побиття здійснювала група працівників охоронної фірми, яка охороняла будівництво. За свідченнями постраждалих журналістів, біля місця події перебувала група міліціонерів, що мовчки спостерігала за подіями. 

 

Згідно з листом пана Реви, досудовим слідством встановлено, ніби Роман Колодяжний «із хуліганських спонукань, грубо порушуючи громадський порядок, із мотивів явної неповаги до суспільства, використовуючи дерев`яну палицю, тобто предмет заздалегідь заготовлений для нанесення тілесних ушкоджень, проявляючи особливу зухвалість, безпричинно наніс громадянинові Течинському Олександрові Олександровичу тілесні ушкодження, після чого з місця вчинення злочину зник. На даний момент громадянин Колодяжний оголошений у розшук».  Коли Колодяжного затримають і допитають, проти нього буде можливо порушити кримінальну справу. ТК закликає своїх читачів, які, можливо, знають щось про місце перебування Колодяжного, повідомляти органи внутрішніх справ.

 

Київська незалежна медіа-профспілка наполягає на тому, що проти зловмисника повинна бути порушена кримінальна справа за ознаками перешкоджання професійній діяльності журналіста, а не хуліганства. Адже журналіст зазнав нападу, виконуючи свої професійні обов'язки.

 

Водночас Генеральна Прокуратура проігнорувала звернення КНМП із вимогою порушити кримінальну справу щодо працівників Печерського районного відділу міліції, які перебували на місці подій, але не втручались у конфлікт.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17788
Читайте також
02.09.2009 19:09
Ольга Червакова, для «Украинской правды»
48 734
02.07.2009 09:32
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
39 259
26.05.2009 17:19
Юрий Константинов, «Столичные новости»
50 889
18.05.2009 14:25
Вікторія Сюмар
, для «Детектор медіа»
37 445
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду