КНМП вимагає покарати винних у побитті журналістів на Кловській

16 Жовтня 2008
9992
16 Жовтня 2008
11:53

КНМП вимагає покарати винних у побитті журналістів на Кловській

9992
КНМП вимагає покарати винних у побитті журналістів на Кловській
Голова Київської незалежної медіапрофспілки Юрій Луканов звернувся до Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу щодо осіб, винних у побитті журналістів 2 жовтня у Печерському районі Києва, зокрема проти працівників охоронної фірми «Грегос» і проти працівників міліції, повідомляє Інститут масової інформації.
 
У заяві йдеться про те, що працівники охоронної фірми «Грегос» та невідомі особи фотокореспонденту газети «Коммерсантъ-Украина» Олександру Течинському зламали руку, фотокореспонденту УНІАН Володимиру Гонтарю завдали травм, у журналіста Ігоря Луценка відібрали фотокамеру.
 
2 жовтня у Печерському районі Києва о 5:50 ранку забудовники намагалися завезти техніку для початку будівництва висотки на території Будинку звукозапису (вул. Первомайського, 5-б).
 
Місцеві жителі, співробітники Будинку звукозапису та активісти громадської ініціативи «Збережи старий Київ»  намагалися протистояти цьому.
 
Між 19:00 та 20:00 сталася бійка, під час якої, крім її учасників, постраждали й журналісти.
.
3 жовтня Центр громадських зв’язків Головного управління МВС України у м. Києві повідомив, що київська міліція порушила кримінальну справу за фактом хуліганських дій, вчинених 2 жовтня біля будинку на вул. Первомайського, 5-б у Печерському районі столиці, внаслідок яких постраждали представники мас-медіа, а також кілька охоронців фірми «Грегос».
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9992
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир
5676 дн. тому
Аось що пише "найправдивіша" газета "Факти и комментарии" у номері за 14 жовтня: Как рассказал генеральный директор охранной фирмы "Грегос" Виталий Верета, 2 октября был осуществлен настоящий штурм стройплощадки. Причем профессионально, с применением свето-шумовых гранат, которые невозможно купить даже в специализированных магазинах города, и бутылок с зажигательной смесью. Около 40 "бойцов" с дубинками, в камуфляже, шлемах и других средствах защиты в сопровождении людей в гражданской одежде срезали забор, ворвались на территорию и забросали стройплощадку бутылками с зажигательной смесью. Возникла драка с охраной. Огонь тушили приехавшие пожарные, правда, протестующие пожарную машину не пускали. К счастью, все остались живы, правда, несколько человек получили травмы. "Я уверен, что за такими акциями стоят профессионально подготовленные люди, а не общественные организации", - отметил Виталий Верета.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду