Роман Скрипін: участь Михайлини Скорик у прес-конференції щодо «Ворогів преси – 2008» є самозванством

15 Травня 2009
10206
15 Травня 2009
16:39

Роман Скрипін: участь Михайлини Скорик у прес-конференції щодо «Ворогів преси – 2008» є самозванством

10206
Роман Скрипін: участь Михайлини Скорик у прес-конференції щодо «Ворогів преси – 2008» є самозванством

Комітет Незалежної медіа-профспілки України не вповноважував Михайлину Скорик виступати від імені профспілки в оголошенні антирейтингу «Вороги преси – 2008». Про це «Детектор медіа» повідомив голова НМПУ Роман Скрипін, якого ТК попросила прокоментувати результати антирейтингу.

 

«Можу стверджувати цілком офіційно, що Комітет НМПУ не ухвалював поточного року спеціальних рішень щодо участі спільно з ІМІ в проекті визначення ворогів преси. Я нічого не маю проти опитування ІМІ, але з боку цієї громадської організації зі мною ніхто не зустрічався і дій не узгоджував. Тож я змушений констатувати прикрий факт, що Михайлиною Скорик  перевищено повноваження, а її участь у прес-конференції щодо оголошення результатів "Ворогів-преси-2008" є самозванством», – сказав пан Скрипін.

 

За його словами, члени НМПУ могли брати участь в опитуванні з власної ініціативи. Стосовно участі або неучасті в ньому Комітет НМПУ рішень не ухвалював. Анкету, запропонована Михайлиною Скорик для заповнення, було розіслано розсилкою на поштовій службі googlegroups серед членів НМПУ.

 

Роман Скрипін не заперечує права пані Скорик озвучувати будь-яку інформацію від себе персонально, як, скажімо, її особистий рейтинг «Вороги Михайлини Скорик». Але вважає непорядним прикриватися цілою громадською організацією. «Тож я маю підстави виносити на комітет НМПУ питання про подальше членство Михайлини Скорик у нашій організації», – заявив голова профспілки. Обговорити випадок особисто з Михайлиною Скорик йому не вдалося.

 

До голови НМПУ надходять звернення фігурантів антирейтингу, чому ворогами преси визначено саме їх. Ці листи Роман Скрипін пересилає Михайлині Скорик, оскільки не брав на себе відповідальності за проект. Водночас пан Скрипін згоден із зауваженнями Валерія Іванова, висловленими ТК, щодо проведення подібних опитувань. «Я проти спекулятивності в питанні складання певних рейтингів. НМПУ не відомовляється від однієї зі своїх функцій – боронити професію, але, сподіваюся, це робитиметься самотужки після опрацювання необхідних регламентуючих документів, щоби ні в кого не виникало сумнівів у їхній об'єктивності та репрезентативності опитування», –  резюмував голова профспілки.

 

Член комітету медіа-профспілки Михайлина Скорик на прохання ТК розповіла процедуру визначення ворогів преси: «Рейтинг "Вороги преси" медіа-профспілка спільно з ІМІ проводить третій рік. Щороку визначення претендентів відбувається однаково: на підставі даних порушень прав журналістів ІМІ складає анкету з прізвищами номінантів і коротким описом порушень, повну версію яких можна подивитися в щорічному моніторингу ІМІ. Анкету обговорюють серед членів профспілки, а потім триває експертне голосування, яке визначає місце кожного номінанта в рейтингу. Оприлюднюється рейтинг за попередній рік на спільній прес-конференціїї напередодні 3 травня. У 2009 році я як член комітету профспілки так само, як і в 2008-му, займалася організаційною частиною від профспілки. Обробила анкету, розіслала її на обговорення профспілківцям ще 15 квітня, врахувала зауваження і пропозиції, яких надійшло з десяток. Зокрема, від Богдани Стельмах, голови Волинської організації, Юрія Луканова, голови КНМП, представників із Житомирської і Черкаської областей. Заперечень щодо номінантів та зауважень щодо самого рейтингування не надходило. Потім було проведено голосування і підбито підсумки. Можливо, щось було не так, але анкету готували досвідчені фахівці, які робили це не вперше, і її бачили багато профспілківців, які могли мене виправити». Відтак Михайлину Скорик дивують претензії, висловлені профспілківцями пост-фактум.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10206
Теги:
Читайте також
12.11.2010 13:27
Ирина Панченко, «Публичные люди»
19 158
11.06.2009 15:41
Юрій Луканов
, для «Детектор медіа»
14 026
26.05.2009 17:19
Юрий Константинов, «Столичные новости»
50 901
18.05.2009 14:25
Вікторія Сюмар
, для «Детектор медіа»
37 455
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
svetako
5447 дн. тому
Замало аргументів, щоб називати Скрипіна самозванцем!
Не уповноважнений робити такі заяви
5463 дн. тому
Cкрипін - друг преси №1
Наблюдательный
5463 дн. тому
Вот она, истинаая причина: "До голови НМПУ надходять звернення фігурантів антирейтингу, чому ворогами преси визначено саме їх. Ці листи Роман Скрипін пересилає Михайлині Скорик, оскільки не брав на себе відповідальності за проект." Срипин решил погавкать на "врагов прессы". А когда "обиженные" ему конкретно "предъявили", сразу обделался - и решил "перевести стрелки": типа, я не я, и хата не моя - валите не меня, а Михайлину. Ну и {CENSORED}....
OBI-Consulting.eu
5464 дн. тому
Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк! Цирк!
правда
5465 дн. тому
Скрипін в журналістиці - це Ю. Луценко у внутрішніх справах))
Справжнє самозванство
5465 дн. тому
Скрипін сам є самозванцем в журналістиці. {CENSORED} і самозванець, який при першій нагоді звинувачує всіх навколо, але не себе.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду