КНМП розійшлася з НМПУ

16 Червня 2009
13302
16 Червня 2009
09:07

КНМП розійшлася з НМПУ

13302
КНМП розійшлася з НМПУ

Комітет Київської незалежної медіа-профспілки вирішив самостійно формувати свій бюджет, видаватиме прес-карти і взаємодіяти з міжнародними організаціями журналістів, призупинивши переговори з Незалежною медіа-профспілкою України. Про це йдеться в офіційній заяві КНМП, поширеній 15 червня.

 

«Комітет КНМП змушений констатувати, що рішення Конференції КНМП про об'єднання з Незалежною медіа-профспілкою України реалізувати на практиці поки не видається можливим. Комітет НМПУ проігнорував пропозиції Комітету КНМП щодо справедливого розподілу зібраних членських внесків, які пропонувалося ділити в пропорції 50% на 50%. Комітет та Голова НМПУ не відреагували на наші пропозиції і, як це не прикро, але фактично в односторонньому порядку вийшли з переговорів. Міжнародні прес-карти члени КНМП не отримують з травня 2008 року», - пояснюються в заяві обставини припинення співпраці КНМП з НМПУ. Разом із тим, як наголосив голова КНМП Юрій Луканов, комітет київської профспілки й надалі прагне інтегруватись із НМПУ. КНМП залишається відкритою для переговорів і чекає від всеукраїнської профспілки відповідей на свої пропозиції.

 

Член комітету НМПУ Сергій Гузь сказав ТК, що КНМП завжди формувала свій бюджет самостійно: «Ми ніколи не формували їхній бюджет. Так само як і інших регіональних організацій. Щодо видачі прес-карти, з цим справді є проблеми. Карти видаються тільки тим, хто сплачує внески. Оскільки КНМП не сплачує внески і не передає гроші на прес-карти, вони їх і не отримують».

 

Голова комітету НМПУ Роман Скрипін здивувався заяві КНМП. «Це абсолютно дивний для мене документ. Утім, Комітет КНМП може ухвалювати будь-які рішення в межах статуту. Хлопці та дівчата вирішили жити окремим профспілковим життям: формувати свій бюджет та випускати членські карти. Вперед! Це означатиме повну незалежність КНМП. Від усіх. В тому числі і НМПУ. Очевидно, що нам доведеться, відповідно до Статуту, реєструвати київську міську організацію НМПУ», - сказав він ТК. Також пан Скрипін нагадав, що КНМП не є членом Міжнародної федерації журналістів і не має можливості видавати міжнародні прес-карти. А щодо розподілу внесків зазначив, що за три роки КНМП не перерахувала НМПУ ні копійки коштів. Підстав для ультимативних вимог розподілу коштів 50% на 50% між профспілковими організаціями він не бачить.

 

При цьому, за словами Романа Скрипіна, у КНМП лишається можливість перереєструватися на базі статуту НМПУ.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13302
Теги:
Читайте також
11.06.2009 15:41
Юрій Луканов
, для «Детектор медіа»
14 026
26.05.2009 17:19
Юрий Константинов, «Столичные новости»
50 901
23.07.2008 11:00
Павло Булгак
, для «Детектор медіа»
12 571
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду