Главред російського «Коммерсанта» на знак протесту вийшов зі складу громадської ради при ГУВС Москви

29 Липня 2010
13442
29 Липня 2010
12:01

Главред російського «Коммерсанта» на знак протесту вийшов зі складу громадської ради при ГУВС Москви

13442
Главред російського «Коммерсанта» на знак протесту вийшов зі складу громадської ради при ГУВС Москви

Головний редактор газети «Комерсант» Михайло Михайлин, який донедавна очолював інтернет-видання «Газета.ру» , оголосив про вихід зі складу громадської ради при ГУВС Москви, пише інтернет-видання Lenta.ru.

 

Своє рішення він мотивував тим, що вважає неможливим продовжити своє спілкування з представниками правоохоронних органів, адже досі не назвали імена осіб, які зламали руку журналістові «Газети.ру» Олександру Артем'єву 31 травня 2010 на несанкціонованому мітингу на Тріумфальній площі.

 

Журналіст інтернет-видання перебував на мітингу на захист 31-ї статті Конституції як приватна особа і був затриманий співробітниками міліції. Після затримання з'ясувалося, що у Артем'єва в двох місцях зламана рука. У зв'язку з подією Міхайлин, що на той час очолював «Газету.ру», ініціював скликання екстреної наради Громадської ради.

 

У ГУВС Москви провели власне розслідування інциденту, але кримінальну справу за фактом отримання травми порушено так і не було.

 

Ще однією причиною, з якої головний редактор «Комерсанта» залишив громадську раду, стала відмова ГУВС від своєї обіцянки профінансувати лікування Артем'єва. За словами Міхайлина, в ГУВС заявили, що зробити це буде «досить проблематично».

 

Крім Михайлина до громадської ради при ГУВС входять керівники багатьох інших російських засобів масової інформації, а також правозахисники.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13442
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду