Напали на знімальну групу «Закритої зони». Порушено кримінальну справу

25 Червня 2009
17273
25 Червня 2009
14:50

Напали на знімальну групу «Закритої зони». Порушено кримінальну справу

17273
Напали на знімальну групу «Закритої зони». Порушено кримінальну справу

Охорона комунального підприємства «Київська фармація» напала на знімальну групу продюсерського центру «Закрита зона». Про це ТК повідомила генеральний продюсер «Закритої зони» Наталія Фіцич.

 

За її словами, інцидент стався об 11-й ранку біля центрального офісу підприємства «Фармація», де журналістка Олена Бондаренко й оператор Сергій Колесніков завершували сюжет  для програми «Попередження».

 

Як розповіла ТК журналістка, вона займалася розслідуванням діяльності комунального підприємства «Київська фармація»: «У приміщенні підприємства було записано інтерв'ю з заступником гендиректора. Сьогодні ми приїхали до цього приміщення, щоб записати стендап перед будівлею центрального офісу. Всередину ми не заходили і не робили таких спроб, ми знімали у дворі». Попри це, до журналістів вийшов один із охоронців компанії з вимогою надати дозвіл на зйомку. Після пояснень Олени Бондаренко, що вони не зобов'язані надавати такий дозвіл, до них підійшов інший працівник компанії і закрив спиною камеру, а згодом бризнув в обличчя оператору Сергію Колесникову з газового балончика.

 

«Я йому пояснювала, що це перешкоджання роботі журналіста і що за це настане кримінальна відповідальність, я буду змушена викликати міліцію, - зазначила пані Бондаренко. - В мене не було з собою телефону, я пішла за ним у машину. А коли повернулася, мій оператор сидів на землі, закривши обличчя руками, у дворі стояв страшенний сморід, подібний до керосину». Далі журналісти викликали швидку та міліцію.

 

Як розповів ТК керівник Центру зв'язків із громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у місті Києві Володимир Поліщук, на місце інциденту приїхали керівник територіального відділу міліції та народний депутат Володимир Ар'єв, які «виловили» людину, що бризнула в обличчя оператору з газового балончика. «Зараз оператору дали направлення на судово-медичну експертизу. Охоронців затримано, вони дають свідчення. Вирішується питання щодо порушення кримінальної справи по частині 1 статті 296 Кримінального кодексу - хуліганство. Під час слідства ситуацію вивчатимуть, можливо, буде застосовано статтю щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів», - розказав пан Поліщук.

 

Олена Бондаренко запевняє, що зробить усе можливе, щоби справа дійшла до суду: «Ми не хочемо залишити цей випадок без покарання і вимагатимемо пояснень».

 

Як повідомляє УНІАН, Печерське райуправління міліції Києва порушило кримінальну справу за фактом хуліганських дій охорони КП «Київська фармація». Як повідомили УНІАН у ЦГЗ ГУ МВС України в м. Києві, справу порушено за ст. 296 Кримінального кодексу України.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17273
Читайте також
02.07.2009 09:32
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
39 263
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Кутєпов
5415 дн. тому
Ганьба! Всенародне цькування і громадський осуд. Нападникам і тим, хто, крий Боже, націлений усе зам'яти. Команді "Закритої зони" і особисто Колеснікову та Бондаренко - найщиріша підтримка і солідарність! А всі колеги - особливо керівники інших редакцій - неодмінно мусять відреагувати - підняти хвилю медійного обурення на такі ганебні прецеденти і не зняти з контролю цю справу аж до винесення суддівського вердикту. Зараз точно не до конкуренції. Сьогодні нас - завтра вас. Панове, заткнуть рота нам - країні смерть. Задумайтесь.
Цікаво!
5415 дн. тому
А як вчинить керівництво - теж звільнить свою співробітницю, як таку, що принесла зайві проблеми колективу - так само, як на ICTV?????
фугас
5415 дн. тому
Охоронцю засунути балончик в геморой і натиснути!!!!!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду