Віра Буков’як у суді добиватиметься права допрацювати до пенсії в НТКУ

7 Липня 2009
32826
7 Липня 2009
09:52

Віра Буков’як у суді добиватиметься права допрацювати до пенсії в НТКУ

32826
Віра Буков’як у суді добиватиметься права допрацювати до пенсії в НТКУ

Член Київської незалежної медіа-профспілки Віра Буков'як подала позов до Шевченківського районного суду міста Києва із вимогою поновити її на посаді завідувачки відділу відеозабезпечення творчого об`єднання кіновідеофондів та ретропрограм Національної телекомпанії України. Про це «Детектор медіа» повідомила прес-служба КНМП.

 

Також пані Буков'як просить суд стягнути з роботодавця на її користь заробітну платню за час вимушеного прогулу. Віру Буков'як звільнили з НТКУ у травні 2009 року, коли вона перебувала на лікарняному. Комітет осередку КНМП в НТКУ не давав згоди на її звільнення, а 13 квітня на засіданні Комітету представники адміністрації Національної телекомпанії погодились на те, щоб пані Буков'як допрацювала рік до пенсії.

 

Раніше до суду з аналогічним позовом звернулась член КНМП Інна Удовенко. Також у суді перебуває позов профспілки з вимогою визнати наказ президента НТКУ Василя Ілащука про скорочення незаконним. У червні 2009 року Ірина Опеха виграла суд, домігшись стягнення з НТКУ на свою користь понад 10 тисяч гривень у якості компенсації за порушення закону під час звільнення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32826
Читайте також
11.06.2009 15:41
Юрій Луканов
, для «Детектор медіа»
14 024
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду