Справа про побиття журналістів на Кловській застрягла у прокуратурі

12 Лютого 2009
18024
12 Лютого 2009
12:11

Справа про побиття журналістів на Кловській застрягла у прокуратурі

18024
Справа про побиття журналістів на Кловській застрягла у прокуратурі
11 лютого голова Комітету київської організації Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов направив до Генерального Прокурора України Олександра Медведька скаргу на бездіяльність Прокуратури Печерського району міста Києва у справі побиття трьох журналістів 2 жовтня 2008 року, які виконували свої професійні обов’язки біля Будинку звукозапису на вулиці Первомайського у Києві під час протестів громадян проти, на їхню думку, незаконної забудови. Про це повідомляє прес-служба Медіа-профспілки
 
Нагадаємо, 2 жовтня 2008 року біля Будинку звукозапису у Києві під час акцій протесту проти незаконної забудови було побито фотожурналістів Олександра Течинського і Володимира Гонтаря. Олександрові Течинському зламали руку. В журналіста Ігоря Луценка відібрали фотокамеру і повернули її з пошкодженнями. За свідченнями постраждалих журналістів, біля місця події перебувала група міліціонерів, котра мовчки спостерігала за подіями.
 
Як роз’яснив «ТК» юрист Андрій Нечипоренко, котрий підготував текст скарги, після інциденту міліцією були порушені дві кримінальні справи – за фактами хуліганства та нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості. При цьому ще 13 жовтня медіа-профспілка звернулася до Генпрокуратури із заявою, в якій просила порушити кримінальні справи також за фактам перешкоджання професійній діяльності журналістів і бездіяльності працівників міліції. Крім того, за словами пана Нечипоренка, органи МВС скерували матеріали справи, в тому числі і відеозйомку, для перевірки у органи прокуратури. Однак останні досі не надали жодної інформації та правової оцінки стосовно фактів бездіяльності працівників міліції та перешкоджання журналістам.
 
У своїй скарзі Юрій Луканов звертає увагу на вищезазначену бездіяльність органів прокуратури та просить Генерального прокурора взяти справу під особистий контроль.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18024
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Бибиков
5554 дн. тому
Если я не ошибаюсь, то реальным застройщиком этого объекта выступает глава НСМ group Андрей Заика, который ранее уже испохабил ряд исторических мест Киева, например, ландшафтную аллею своим бизнес-центром Панорама (на БЖ).
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду