Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 квітня 2024 року

8 Квітня 2024
181

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
181
Вступна кампанія та застосунок «Армія+».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», Суспільне.

Блоків «Інтера», ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» з політичним оглядачем Ігорем Айзенбергом говорили про фінансову підтримку від США. Він сказав, що секретар Палати представників Майк Джонсон перебуває під тиском ультраправих конгресменів. Зокрема, від нього вимагають не ставити на голосування допомогу Україні. Також Айзенберг сказав, що зовнішня політика не впливає на перебіг американських праймеріз, оскільки не надто турбує виборців.

Стан української енергетики коментував заступник міністра енергетики України Микола Колісник. Він розповів, що після російських ударів по енергетиці дефіцит відсутній, а система збалансована. При цьому, є проблеми з мережами, які створюють дефіцит передачі до регіонів, зокрема Харкова.

Про вступну кампанію говорили із заступником міністра освіти та депутатом Київської міської ради Андрієм Вітренком («Слуга народу»). Він розповів про зміну формату національного мультипредметного тесту (НМТ) та алгоритм подачі заяв. Вітренко сказав, що цьогоріч НМТ складатимуть за один день, загалом на це знадобиться чотири години. Вже зараз облаштовують центри тестування.

Владислав Власюк, радник керівника Офісу президента, говорив про закордонні російські активи. Він сказав, що заморожені кошти можуть використати на бюджетну допомогу чи відбудову, але навряд вдасться витратити їх на зброю. 

Загалом команда «Ми — Україна» працювала в етері нацмарафону протягом дванадцяти годин.

У блоці «1+1» про вступну кампанію та НМТ говорили з директоркою Українського центру оцінювання якості освіти Тетяною Вакуленко. Вона розповіла, що протягом останнього року вдосконалюють підходи до оцінювання, зокрема за кордоном.

Про відповідальність за неявку до ТЦК у студії Суспільного дискутували народні депутати Андрій Осадчук («Голос») та Михайло Цимбалюк («Батьківщина»). Останній сказав, що усі обмеження, які пропонуються сьогодні не витримують критики. Тому, ймовірніше за все, запропонують м’якші форми відповідальності.

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко розповідала про створення застосунку для військових «Армія+». Вона сказала, що у застосунку буде екосистема сервісів, серед яких військове посвідчення та електронні рапорти, оскільки це найбільш важлива функція для військових.

Підсумковий випуск новин цього тижня готувала команда телеканалів ICTV та СТБ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
181
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду