Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 квітня 2024 року

4 Квітня 2024
239

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
239
Мобілізація та волонтерство ведучих.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда Суспільного. Повторили частину гостьової студії попередньої доби та показали інтерв’ю керівник аналітичного відділу фонду «Повернись живим» Антона Муравейника.

Олександр Хара, політичний оглядач, у гостьовій студії «1+1» розмірковував про підготовку Білорусі до війни. Йшлося про те, що з погляду міжнародного права Білорусь — країна агресор, оскільки через її територію рухались російські війська. Також Хара сказав, що Україна готова до ймовірного наступу на Київ зі сторони Білорусі.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ говорили з місцевою ведучою Яною Брензей. Вона оголосила новий збір на честь свого дня народження. Збирають на ноші-волокуші, які дозволяють ефективніше евакуювати військових.

Народна депутатка Роксолана Підласа («Слуга народу») розповідала про стан українського бюджету. За її словами, у першому кварталі року Україна майже не отримувала міжнародної допомоги.

У блоці телеканалу «Рада» про стосунки України та Фінляндії говорили з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком («Слуга народу»). Також він розповів про зниження призовного віку до 25 років та опрацювання законопроєкту про мобілізацію. Стефанчук сказав, що мобілізаційний проєкт пройшов комітетські обговорення та вже на найближчі засідання має потрапити на голосування.

Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента, розмірковував про міжнародну політику та мирні перемовини. Він сказав, що все більше країн розуміють, що війна має закінчитись справедливо. Та додав, що мир — це справедливість. За словами Подоляка, Формула миру — це спроба Володимира Зеленського закріпити нові глобальні безпекові правила. Оскільки глобальні інституції, які існували до повномасштабного вторгнення, поступово вмирають. Тоді як заяви Олександра Лукашенка та Володимира Путіна показують, що вони живуть за старими правилами. Більше того, їхня агресія доводить, що старі правила більше не працюють.

Про довіру українців до екстрасенсів говорили з журналістом Андрієм Куликовим. За його словами, віра людей у передбачення пов’язана з тим, що їх тривалий час заспокоювали на початку повномасштабної війни. Також із Куликовим говорили про роботу онлайн-казино під час війни.

Зазначимо, що цього дня у гостьовій студії «Ради» працював один ведучий — Назар Довгий. Тоді як традиційно студію ведуть двоє ведучих.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
239
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду