Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 квітня 2024 року

11 Квітня 2024
236

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
236
Демобілізація військових та мобілізація засуджених.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда Суспільного. Повторили частину гостьової студії попередньої доби. А також показали розмову Олени Ремовської з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем («Слуга народу»).

Закон про мобілізацію у студії «1+1» обговорили з політичним оглядачем Володимиром Фесенком. Він сказав, що наразі в ЗСУ нестача бійців на передовій, тому демобілізація викличе серйозні проблеми. А ті, хто пише про бунти через відсутність демобілізації, на думку гостя, мають стати об’єктом уваги спецслужб.

Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації, розповідав про нову послуги «єПідприємець» та «єВідновлення». 

У блоці телеканалів ICTV та СТБ розповіли про фільм «Домівка на спині», до студії долучився режисер стрічки Володимир Бакум. Гість розповів, що фільм вирішили створити через те, що у якийсь момент люди почали обирати: лишитись за кордоном чи повертатись додому. Також він говорив про бар’єр між тими, хто поїхав, і тими, хто лишився в Україні. 

Ольга Герасим’юк, голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, розмірковувала про гендерну рівність у медіа. Вона сказала, що нещодавно Нацрада провела гендерний моніторинг Нацмарафону, з урахуванням війни. Гостя вважає, що війна — маскулінна тема й медійники толерують це. Герасим’юк додала, що не варто суворо оцінювати роботу медіа.

Про демобілізацію говорили з речником Міністерства оборони України Дмитром Лазуткіним. Він сказав, що були побажання від Генерального штабу прибрати демобілізаційну норму: наразі йде ескалація російського наступу й не можна послабити українські Сили оборони. Проте за 8 місяців мають розробити окремий законопроєкт про демобілізацію. Пізніше у блоці «Ради» з ним говорили про цифровізацію війська та рекрутинг.

З народною депутаткою Оленою Шуляк («Слуга народу») обговорювали потенційну мобілізацію засуджених. Не примусову як у Росії, а добровільну. 


Також про мобілізацію говорив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. На його думку, демобілізація та ротація — складні процеси, тому для них мають розробити окремий законопроєкт.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
236
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду