Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 квітня 2024 року

25 Квітня 2024
177

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
177
Допомога від США та яхта Медведчука.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У блоці «1+1» про продаж колишньої яхти Віктора Медведчука, яка перебуває за кордоном, говорили з очільницею Агенства з розшуку та менеджменту активів Оленою Думою

Про мюзикл «Ти (Романтика)» говорили зі сценаристом Олександром Хоменком, композитором Віктором Ткаченком та актором Олександром Заїкою.

Американську допомогу у новинному слоті коментував керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Він сказав, що лишилось, аби Джо Байден підписав законопроєкт. У підписанні Єрмака вже завірив Джейк Саліван.

З історикинею Аліною Понипаляк у студії телеканалів ICTV та СТБ говорили про демонтаж колишньої Арки дружби народів у Києві. За її словами, арку треба зносити, оскільки вона пропагандує Російську імперію та містить у собі радянські наративи, які зараз використовує Росія. Ба більше, зміни образу монумента не змінять сенси, які закладали у нього росіяни.

Ольга Герасим’юк, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, розмірковувала про боротьбу з дезінформацією. Вона сказала, що весь час треба шукати верифіковані джерела інформації, а не читати анонімні акаунти у Telegram.  Як приклади верифікованих джерел Герасим’юк назвала «Українське радіо» та телемарафон.

У блоці телеканалу «Рада» про воєнні злочини росіян говорили з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем («Слуга народу»). Він сказав, що звіти партнерів не відображають реальну ситуацію подій в Україні. Та додав, що Росія вчиняє злочини не з 2022, а з 2014 року. Також йшлось про те, що після звітів мають йти реальні дії, такі як ордери на арешти.

Про транспортні проблеми у столиці говорили з народним депутатом Віталієм Безгіним («Слуга народу»). Він розповідав, як проходить інспекція київського метрополітену. Також Безгін додав, що ніхто не збираться забирати у Віталія Кличка посаду, на яку його оборали люди. А що стосується Київської міської державної адміністрації — це вертикаль уряду.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
177
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду