Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 квітня 2024 року

10 Квітня 2024
218

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
218
Регулювання Telegram та Конгрес місцевих влад.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» про децентралізацію та Конгрес місцевих та регіональних влад  говорили з народним депутатом Віталієм Безгіним («Слуга народу»). Він розповів про історію та мету створення майданчика, а також про зміни, які внесла війна. Зокрема, у 2023 році Конгрес відпрацював як антикризовий майданчик, на якому відбувались засідання присвячені деокупованим територіям. Під час розмови Безгін декілька разів говорив про те, що усе робиться «за ініціативи»  або ж «під головуванням» президента.

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк говорила про поширення російської пропаганди у Telegram та TikTok. Вона сказала, що заблокувати можна все, але, коли щось блокуєш, виникає нова проблема. Тому треба домогтися, аби великі платформи були регульовані.

Про інтеграцію українців у європейську економіку та нестачу робочих рук в Україні у студії «Ми — Україна» говорили з головою Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василем Воскобойником. Йшлося про те, що українці, які швидко інтегрувались в іноземну економіку, заробляють на рівні з європейцями. Крім того, через демографічну кризу, українцям раді за кордоном: не варто сподіватись, що до закінчення бойових дій люди масово повертатимуться в Україну.

Руслан Дейниченко, співзасновник організації StopFake, говорив про наративи російської пропаганди навколо Запорізької АЕС. Він сказав, що росіяни використовують тему як елемент ядерного шантажу. Оскільки кремлівське керівництво постійно шантажує світ ядерною зброєю.

Також у студії «Ми — Україна» про Конгрес місцевих та регіональних влад говорили з  керівником офісу організації В’ячеславом Негодою. Він розповів про мету роботи платформи та роботу комісій, які працюють при конгресі.

У блоці Суспільного про версії російської пропаганди щодо теракту у «Крокусі» говорили з російським адвокатом Миколою Полозовим. Ішлось про те, що Кремль намагається звинуватити у подіях Україну. При цьому, більша частина росіян нібито не звертає увагу на заяви пропагандистів.  


Про присутність політичних партій в етері Нацмарафону говорили голова «Детектора Медіа» Наталя Лигачова та керівник «Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки» Ігор Соловей. Згадували також про падіння рівня довіри до марафону. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
218
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду