Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 квітня 2024 року

7 Квітня 2024
196

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
196
Мобілізація та українська мова.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону двічі показали новий випуск програми «Нічна варта», у якому говорили з енергетичним експертом Олександром Харченком. Також протягом шести годин повторили підсумковий випуск новин та дискусійну студію за попередню добу.

Про регулювання грального бізнесу у студії Суспільного говорив народний депутат Данило Гетманцев («Слуга народу»). Він сказав, що азартна індустрія вийшла з тіні та стала на шлях виправлення. При цьому, азартні онлайн-ігри пропонує близько тисячі сайтів і лише 17 із них офіційно зареєстровані. Тому чиновники й далі боротимуться з нелегальними онлайн-казино та лудоманією.

Посилення відповідальності за ігнорування ТЦК коментував нардеп Роман Костенко («Голос»). Також Костенко сказав, що інформація про швидке потрапляння людей на передову неправдива та розповсюджується росіянами. Фактично мобілізовані вчаться від двох до трьох місяців.

Про українську та російську мови говорили із засновником творчого об’єднання «МУР» Олександром Хоменком. Він сказав, що продовжує користуватись двома мовами. Але базова мова для спілкування у побуті — українська. Хоменко розповів, що на українську перейшов через сором та почуття відповідальності.

У блоці «Інтера» про російську дезінформацію говорили з експертом з протидії дезінформації Андрієм Шаповаловим. Він розповів, що пропагандисти працюють з різними аудиторіями та намагаються зробити так, аби першоджерело та першопричина інформації загубилась. За словами Шаповалова, втрачене першоджерело унеможливлює пошук правдивої інформації.

Про міжнародну допомогу у гостьовій студії «Ми — Україна» говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Він сказав, що на місяць військовим необхідно 150-200 тисяч снарядів та авіація, зокрема літаки F-16. Україна наразі інвестує у власні виробництва дронів. Також Подоляк розмірковував про закон про мобілізацію: депутатські правки проговорили й планується голосування у другому читанні. 


Також у марафоні показали інтерв’ю президента України Володимира Зеленського, з яким говорили ведуча «Ми — України» Людмила Добровольська та військовослужбовець та ведучий ICTV Орест Дрималовський.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
196
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду