Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 квітня 2024 року

5 Квітня 2024
274

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
274
Обмежено придатні та іноземна підтримка.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону показали запис пленарного засідання Верховної Ради та повторили частину гостьової студії телеканалу «Рада» за попередню добу.

Народний депутат Денис Маслов («Слуга народу») у блоці «Ми — Україна» розповідав про підтримку іноземними країнами створення спеціального  трибуналу  та використання заморожених російських активів. Також існує можливість отримати допомогу під заставу російських активів. Фактично країни бояться просто забрати гроші та передати їх Україні, тому шукають найбільш прийнятний варіант.

Також показали спільну пресконференцію прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та прем’єр-міністерки Латвії Евіки Сіліні.

У студії Суспільного про скасування статусу «обмежено придатного» говорили з виконавчим директором Української гельсінської спілки з прав людини Олександром Павліченком. Важливо, аби лікарі були готові до проведення повторних комісій, а також була розроблена методологія. Гість додав, що людина до ТЦК має з’являтись лише за викликом, бо в законі немає обов’язку людини самостійно прийти до центру.

Про скасування статусу «обмежено придатного» також говорили з народною депутаткою Іриною Фріз («Європейська Солідарність»). Вона сказала, що плюс цього закону в тому, що значна частина військовослужбовців, які мають цей статус, зможуть звільнитись із ЗСУ. На початку розмови ведуча Анна Чередниченко зазначила, що до студії також запрошували представників «Слуги народу», але вони не долучились.

Довіру українців до астрологів коментували соціолог Тимофій Брік та психологиня Олена Шершньова. Перший сказав, що, коли люди переживають кризи, то починають шукати пояснення. Зокрема, після повномасштабного вторгнення більше людей почали визнавати себе вірянами та говорити про свою релігійність. 


У блоці «Інтера» показали кулінарну програму за участі Євгена Клопотенка, гостею була голова представництва НАТО в Україні Карен Мактір. А у програмі «Акцент» говорили з політичним оглядачем Максимом Несвітайловим.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
274
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду