Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 квітня 2024 року

14 Квітня 2024
68

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
68
Демобілізація та вартість російської пропаганди.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

У «Нічній варті» цього дня говорили про намагання Кремля зірвати мобілізацію в Україні. Тему коментували журналіст видання «Бабель» Олександр М’ясищев та президентка Асоціації політичних психологів України Ірина Губеладзе.

Про стан української енергетичної системи у студії Суспільного говорили з виконавчим директором ДТЕК Дмитром Сахаруком. Він сказав, що руйнація Трипільської ТЕС не призвела до знеструмлення Київської області. І додав, що поки вдається балансувати споживання електроенергії, проте влітку та взимку обсягів не вистачатиме.

«Турецький мирний план» та його появу у медіа коментував політичний оглядач Максим Джигун. Він сказав, що цей план може бути дотичним до президента Реджепа Ердогана. Сама ж поява плану в медіа свідчить про те, що Росію непокоїть Саміт Формули миру у Швейцарії. Крім того, росіяни хочуть заморозити війну й отримати можливість провести референдум на окупованих територіях.

Закон про демобілізацію обговорили з речником Міністерства оборони Дмитром Лазуткіним. Він сказав, що закон вже в роботі та в найближчі місяці може з’явитись у парламенті. Гість вважає, що людям треба давати перепочинок, але замінити їх треба підготованими бійцями.

У блоці «Інтера» про мобілізацію засуджених говорили з народною депутаткою Оленою Шуляк («Слуга народу»). Вона розповіла, що законопроєкт розроблявся спільно з Міністерствами юстиції та оборони, а також з представниками Генерального штабу. За словами Шуляк, цей законопроєкт — одне з непопулярних рішень. 

З представницею Центру протидії дезінформації Аліною Бондарчук у студії  «Ми — Україна» обговорили витрати Кремля на російську пропаганду. Вона сказала, що за 2023 рік на пропаганду витратили 1,9 мільярда доларів. При цьому  щороку збільшуються бюджети, які вкладають у російські фейки. Бондарчук додала, що ворог вчиться та освоює нові інструменти. Тому зараз Україні та партнерам лишається наздоганяти росіян.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
68
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду