Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 квітня 2024 року

3 Квітня 2024
255

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
255
Децентралізація та допомога від США.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» про американську допомогу для України говорили з політичним оглядачем Олександром Краєвим. Він сказав, що наразі риторика Дональда Трампа змінилась, тому республіканці намагатимуться привласнити пакет допомоги для України. Щодо можливості надання кредиту Краєв сказав,  що це теж допустима умова для отримання зброї.

Народний депутат Віталій Безгін («Слуга народу») розповів про результати реформи місцевого самоврядування. Він сказав, що у 2020 році було закріплено так звану «бюджетну децентралізацію», яка налагодила прямі стосунки кожної громади зі столицею. Під час війни громади могли діяти самостійно та швидко ухвалювати рішення, реагуючи на зміни. Це зіграло позитивну роль у лютому та навесні 2022 року.

Про обмін українських полонених та участь у цьому Туреччини у студії «Ми — Україна» розповідав посол України в цій країні Василь Боднар

Зміни правил перетину кордону студентами обговорили із заступником міністра освіти і науки Михайлом Винницьким. Він розповів, що перша ідея змін була озвучена президентом під час зустрічі зі студентами Маріупольського університету. При цьому, академічна мобільність продовжувалась і під час війни, але участь у ній брали лише дівчата. Відтепер долучитись зможуть й хлопці віком від 18 до 22 років.. Проте тривалість навчання за кордоном обмежується одним семестром. Винницький додав, що зміни стосуватимуться лише студентів державних і комунальних навчальних закладів.

У блоці Суспільного допомогу від США обговорили з колишнім міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним. Сьогодні республіканці ніяких рішень без Дональда Трампа не приймають.


З головою громадської організації «Центр протидії корупції» Віталієм Шабуніним говорили про декларування. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
255
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду