Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 квітня 2024 року

1 Травня 2024
366

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
366
Міжнародна допомога та фільм «Ми були рекрутами».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «Рада», ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоків «1+1» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» про американську допомогу розповідав міжнародний оглядач Ігор Айзенберг. Допомога заброньована до вересня 2025 року та, якщо кошти закінчаться раніше, треба буде погодити надання додаткової допомоги.

Про надання міжнародної допомоги у студії «Ради» розмірковувала народна депутатка Євгенія Кравчук («Слуга народу»). Ішлось про збільшення європейської допомоги. Кравчук висловила сподівання, що Європа та США розуміють загрозу Росії. Також про допомогу від США говорили з народним депутатом Павлом Бакунцем («Довіра»). Далі він почав розмірковувати вже про свято Вербної неділі та Великдень.

Створення Державної ветеранської патронатної служби коментував народний депутат Михайло Цимбалюк («Батьківщина»). Він говорив про важливість допомоги ветеранам та підрахунок необхідної кількості помічників. За розрахунками, на одного помічника припадатиме 50-70 ветеранів. До роботи планують залучити тих, хто вже займається цим на волонтерських засадах. При цьому, найкращий варіант, коли на одного помічника припадатиме 20-30 ветеранів.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ про свято Вербної неділі говорили не з народним депутатом, а з протоієреєм Православної церкви України Михайлом Омельяном. Він розповів про символізм свята.

Про фільм «Ми були рекрутами» говорили з режисером Любомиром Левицьким. Він сказав, що сьогодні важливо розповідати про українських воїнів та сприяти формуванню мілітарної культури. За словами гостя студії, цей фільм має підтримати як військових, так і цивільних. «Ми були рекрутами» — документальний фільм у художній формі, який розповідає про бійців Окремої Третьої Штурмової Бригади.

Підсумковий випуск новин цього тижня готувала команда «1+1».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
366
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду